ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yürüme engelli İsmet üç engelliyi araba sahibi yaptı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.10.2012    

Yürüme engelli İsmet üç engelliyi araba sahibi yaptı



İzmir’in Foça İlçesi’nde yaşayan yürüme engelli İsmet Turguttekin(44) topladığı mavi kapaklarla üç engelliyi araba sahibi yaptı.

Küçük yaşlarda geçirdiği çocuk felci sonrası iki bacağını kullanamaz duruma gelen İsmet Turguttekin yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürüyor ve Foça’da akülü arabasıyla her gün esnaf, restoran, otel gibi yerleri dolaşıyor. Poşetlerle aldığı kapakları evinde çuvallara dolduruyor. Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği de kendisine destek veriyor.

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLER DESTEK VERİYOR

Daha önce 300 kiloluk bir partiyi teslim eden Turguttekin’e, yeni topladığı 500 kilo dolayındaki mavi kapakların araçlara yüklenmesi, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki yetkililere ulaştırılması ve (5 Ekim 2012 Cuma günü) tesliminde Polis memurları Fatih Durak ve Ali Çevik yardımcı oldu.



İHTİYACI OLANLARIN UMUDUNU KIRMAYIN

Maddi durumunun kendi ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olduğunu, kapakları engelli arabasına ihtiyacı olan zor durumdaki diğer insanlar için topladığını belirten Turguttekin “Onları en iyi ben anlarım. İhtiyacı olana bir araba kazandırmak onu bir yere ve başkalarına muhtaç durumdan kurtarmak demektir. Bu kampanyanın yılsonunda biteceği söyleniyor. Yetkililere ve yeniden kampanya düzenleyebilecek kişi ve kurumlara sesleniyorum. Buradan gelecek arabalara umut bağlamış insanlar var. Onların umutlarını boşa çıkarmamak için kampanyayı bitirmeyin, sürekli hale getirin” dedi.

1400 ENGELLİ ARABA SAHİBİ OLDU 300 KİŞİ SIRADA

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Mavi Kapaklarla Engellilere Araba Kampanyası’nı yürüten ekipten Adnan Dikmen bugüne kadar 1400 araba temin edilerek engellilere teslim edildiğini, sırada 300 dosya daha bulunduğunu belirtti. Adnan Dikmen “Prof.Dr. Nurselen Toygar’ın başkanlığında arkadaşım Bülent Başoğlu ile birlikte bu kampanyayı gönüllü olarak devam ettirmeye çalışıyoruz. Yeni bir karar alınmazsa 31 Aralık’ta kampanya sona erecek. Ancak hem araba hem de kapak toplama talebi sürüyor. Vatandaşlar toplama istasyonları oluşturdu. İsmet Turguttekin gibi kendi durumundaki insanlara yararlı olmak için çalışanlar bizleri çok duygulandırıyor, yapmaya çalıştığımız işten dolayı bizleri mutlu ediyor. Sadece onun topladıklarıyla en az 3 vatandaşımız araba sahibi oldu. Bizlerde yolda bulduklarımızı cebimize koyup her gün 3-5 kapakla işe geliyoruz. Arabaları kapak toplasın ya da toplamasın ihtiyacı olanlara veriyoruz. İstediğimiz şey sadece belirlenen niteliklere sahip olduğunu belirten sağlık raporu.” dedi.

Kampanya yetkililerince, kapakları teslim eden İsmet Turguttekin, Polis Memurları Fatih Durak ve Ali Çevik’e teşekkür belgesi verildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2654
Okunma: 2654












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)