ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da 40 hektar makilik alan yandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.10.2012    

Foça’da 40 hektar makilik alan yandı



İzmir’in Foça İlçesi Yeni Bağarası Köyü Açık Cezaevi - Foçaköy mevkiinde 4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 14.30 dolayında yangın çıktı. Yangın kuru otlarla kaplı makilik alanda rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Foça, YeniFoça, Aliağa ve Menemen itfaiye gruplarının yanı sıra, Foça Açık Cezaevi, Foça Jandarma Okulu, Foça Deniz Üs Komutanlığı İtfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir helikopter, 12 arazöz, iş makinaları ve yangın söndürme görevlileri katıldı.

Yangının Açık Ceza Evi’ne giden yolun kenarındaki kuru otlardan başladığı, rüzgarla birlikte Foçaköy istikametinde hızla ilerlediği, ekiplerin kısa sürede yangın mahalline gelmelerine rağmen buradaki evleri tehdit eder boyuta ulaştığı öğrenildi. Çok sayıda araç ve ekiple müdahale sonucu bahçelere kadar ulaşan alevlerin evlere zarar vermesi önlendi. Bazı sakinlerin bahçe hortumlarıyla alevlerin evlere yaklaşmasını önlemeye çalıştığı görüldü.

40 Hektar alanın zarar gördüğü yangın 16.15 dolayında kontrol altına alındı

Mahallinde söndürme çalışmalarını izleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ sezon geçmesine rağmen çıkan yangının son olmasını dilediğini söyledi.

Demirağ; ”Bugün Foçaköy’de makilik alanda bir yangın çıktı. İzmir Büyükşehir ve diğer ekipler olarak seferber olduk. Yangın kontrol altına alındı. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamayız. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Foça İlçe Jandarma Komutanlığı’nca yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2661
Okunma: 2661












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)