ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Egeli balıkçılar Foça’da buluştu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.10.2012    

Egeli balıkçılar Foça’da buluştu



Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Gökova ve Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri’nde faaliyet gösteren dokuz su ürünleri kooperatifinin temsilcileri Foça’da Foçalı balıkçılarla buluştu.

DKKA Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi Yöneticisi Doç.Dr. Harun Güçlüsoy gezinin aslında her yıl 11 Eylül’de yapılan Foça Balıkçılık Festivali etkinlikleri içinde planlandığını, festivalin meydana gelen terör saldırısında şehit olanlara saygı çerçevesinde iptal edilmesi sonrası, teknik bir geziye dönüştürüldüğünü söyledi. Güçlüsoy; amacın ÖÇK bölgelerinde avcılık yapan balıkçıların birbirlerini tanıması, sorunlarını aktarması, balık neslinin sürdürülebilirliği için avcılık konularının tartışılması olduğunu sözlerine ekledi.



Gökova ÖÇK Bölgesinden Akbük, Akçapınar ve Akyaka, Datça-Bozburun ÖÇK Bölgesinden Cumalı, Datça, Karakuyu, Selimiye, Söğüt ve Marmaris Su Ürünleri kooperatifleri başkanları ve 30 kişilik balıkçıdan oluşan grup önce Foça Balık Hali’nde yapılan mezatı izledi. Aralarında üç kadınında yer aldığı balıkçılar haldeki balık çeşitlerine ve sayısına imrenerek baktıklarını söylediler.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı balıkçıların kendisini makamında ziyaretleri sırasında Su ürünleri Kooperatifleri Başkanlarına birer hatıra şildi verdi. Kendilerini Foça’da görmekten mutluluk duyduğunu belirten Demirağ; Foça’nın hem turizm, hem balıkçılık kenti olduğunu, her ikisinin de Foça’nın vazgeçilmezleri olduğunu, belediye olarak her ikisini yaşatmak ve ileri götürmek için plan ve projelerinde bu duruma özel özen gösterdiklerini söyledi. Demirağ; “Foça’da turizm ile balıkçılık içi içe geçmiş durumda. Yazın turistik günübirlik turlar yapan gezi teknelerimiz bile, kışın balık turlarıyla olta balıkçılarına hizmet vermektedir.”dedi.

İstek üzerine Demirağ ve balıkçılar Foça Balıkçı heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sabah programına Palmiye Kafe’de gerçekleştirilen tanışma ve sohbet toplantısıyla devam eden balıkçılar, Foça Balıkçı Barınağı’nda öğlen yemeği yedikten sonra barınağı tanıtıcı bir etkinliğe katılacaklar. 5 Ekim 2012 Cuma günü programında ise; Foça ÖÇK bölgesini tanıtıcı tekne gezisi ve Balıkçı Kahvesi’nde bilim adamlarıyla sohbet yer alıyor.



Seyfi GÜL







Okunma: 3448
Okunma: 3448












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)