ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Taşköy’e kültür gezileri başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.10.2012    

Taşköy’e kültür gezileri başladı



İzmir’in Foça İlçesine bağlı Ilıpınar Köyü’nde bulunan Taşköy tesislerine kültür gezileri başladı.

Bölgenin geleneksel ürünleri üzüm ve zeytini organik koşullarda yetiştirmek, zeytin, zeytinyağı ve şarabı doğala en yakın yöntemlerle üretmek, çocuklara ve büyüklere köy ortamında gün geçirebilecekleri bir mekan yaratmak amaçlarıyla Hakan Barçın ve ortakları tarafından kurulan Taşköy, Yağhane, Şaraphane, Restoran, kahvaltı bahçesi, hayvanat bahçesi, ahşap atölyesi ve idari binalardan oluşuyor.



Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi arkeolog Şükrü Tül’ün danışmanlığında Ebruli Tur tarafından 30 Eylül 2012 Pazar günü düzenlenen ilk kültür gezisine 50 kişi katıldı.

Aralarında öğretim üyeleri, arkeologlar, öğrenciler ve değişik meslek gruplarından kişilerin bulunduğu grup, önce arkeolog Şükrü Tül tarafından hazırlanan ve şarap, zeytin ve ekmeğin tarihçesinin anlatıldığı sunumu izledi. Sunum sırasında köy ekmeği klasik fırınlarda üretilerek ziyaretçilere zeytinyağı ile birlikte ikram edildi.



Daha sonra yağhane ve şaraphanede Hakan Barçın’ın bağda ve ağaçta üretim ile tesislerde sıkım faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi vermesinin ardından bu yıl üretilen şarapların tadımı yaptırıldı.

Firma olarak kültür gezilerine ağırlık verdiklerini belirten Ebruli Tur yetkilisi Resmiye Dinlenmez faaliyete geçmesiyle birlikte Taşköy için de yoğun talep aldıklarını söyledi.



Resmiye Dinlenmez; ”Bu turumuza katılanların büyük çoğunluğu İzmir ve çevresinden. Az sayıda İstanbul’dan katılımcımız var. Foça’ya üçüncü gelişimiz. Zeytinyağı, şarap ve ekmek kutsal üçlüsünün tarihsel gelişimini doğduğu topraklarda uzman danışmanımızın sunumuyla izledik. Burada hem dinlenmek hem öğrenmek için bulunuyoruz. Eğitim düzeyi yüksek, çeşitli meslek gruplarına mensup konuklarımız bugün burada olmaktan çok mutlu olduklarını ve en kısa zamanda bir kez daha gelmek istediklerini söylediler. En az ayda bir kez Taşköy turu yapmak için kendilerine söz verdik” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2463
Okunma: 2463












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)