ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Girit’te bayram yapacaklar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.10.2012    

Girit’te bayram yapacaklar



İzmir’in Foça İlçesinde iki bayan girişimci tarafından 1999 yılında kurulan Ampuria Tur Turizm Şirketi uzun yıllardır gerçekleştirdiği, kuzey ülkeleri, yakın Yunan adaları ve Yunanistan anakarası gezi programlarını Kurban Bayramı tatilinde (26-29 Ekim 2012) Girit adası turuyla bir adım öne taşıyor.

Foça Turizm Derneği ve Foça Kent Konseyi Turizm Çalışma Meclisi Başkanı da olan Işıl Dirim Kavitaş, ortağı Duygu Bosut ile bölgede yaşayan mübadillerin ve adayı görmek isteyenlerin yoğun taleplerini karşılayabilmek amacıyla turu düzenlediklerini söyledi..

GİRİTLE TARİHİ BAĞI OLAN AİLELER DE KATILIYOR

İzmir’den bir acente ile ortak gerçekleştirilecek girişimde, kapasitenin 180 kişi olduğunu ve büyük ölçüde satışların gerçekleştirildiğini belirten Işıl Dirim Kavitaş “Biz yurt dışı turlara ağırlık veren bir acenteyiz, Ağırlıklı olarak Yunan adaları turları yapıyoruz. Girit turu uçakla, İzmir çıkış ve İzmir dönüşlü bir tur olacak, Bölgemizde yaşayan Girit mübadilleri ve sevenlerle turumuzu gerçekleştireceğiz. Adanın gezilecek tüm yerlerini içine alan ve katılanların ekstra ücret ödemeyeceği detaylı bir program hazırladık. Öncelikle Girit’le tarihi bağları olan birçok aile bu tura katılıyor”



FOÇA – MİDİLLİ HATTI TEKRAR AÇILMALI

Geçen yıl yolcu azlığı nedeniyle Turyol firmasının Foça – Midilli gemi seferlerini iptal etmesinin Foça olduğu kadar İzmir turizmini de menfi yönde etkilediğini ifade eden Kavitaş; “Foça’dan Midilli adasına direkt yapılan gemi seferleri, artık Ayvalık’tan yapılıyor. Şirket bu kararı aldığında bugünkü vize kolaylıkları yoktu. İzmir, Manisa, Bodrum, Aydın ekseninde oturan ve Midilli’yi görmek isteyen vatandaşlar Ayvalık’tan ulaşım olduğunu duyunca zorlanıyorlar ve vazgeçiyorlar. Yeni sezonda Foça hattının tekrar açılması turizmimize büyük katkı sağlayacaktır. İzmir BŞB, Foça Belediyesi, Foça Esnaf Odası, Menemen Ticaret Odası bu hattın açılmasına katkı koymalıdır. Bu konuyla ilgili olarak yeni vize kolaylıklarının Turyol firmasınca dikkate alınarak değerlendirilmesini ve yetkililerin desteğini bekliyoruz.”

KAYMAKAMLARIN ERKEN GİDİŞİ ÜZÜNTÜ VERİCİ

Foça’nın iki dönemdir görev alan kaymakamlarıyla; turizme verdikleri destekler ve çabaları açısından şanslı dönemler yaşadığını, ancak bu konuda bir şeyler yapmak isteyen iki kaymakamın da ilçeden erken ayrılmalarının üzüntü verici olduğunu anlatan Işıl Dirim Kavitaş; “ Kaymakam Kamil Köten bey turizmimize el vermiş, derneğimizin kurulmasına sebep olmuştu. Ardından endişeyle beklerken ilçeye atanan Adem Arslan beyle tanıştık. Turizme dönük bir insandı. Bölgenin Turizm Teşvik Bölgesi olması için başlattığımız mücadeleye son derece büyük destek verdi. Dosyanın bakanlığa gitmesi ve gündeme alınması için Belediye Başkanı’mızla birlikte dik bir duruş sergiledi. Vizyonu olan, Foça’da turizmi nasıl kalkındırırız diye beyin fırtınaları gerçekleştiren, yurtdışı tecrübeleriyle bu anlamda bizi de yönlendirici tavsiyelerde bulunan bir insandı. Turizm dışında başta yaşlı, yoksul ve engellilere yönelik hayır işleri için projeler ürettiğini ve gerçekleştirdiğini de biliyorum. Umarım turizm için yararlı işlere imza atacak yeni bir kaymakamımız olur.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2487
Okunma: 2487












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)