ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İtfaiyeciler Haftası’na tatbikatla kutlama

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.9.2012    

İtfaiyeciler Haftası’na tatbikatla kutlama



24-29 Eylül İtfaiyeciler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayan Foçalı itfaiyeciler (27 Eylül 2012 Perşembe günü) Yeni Park Alanı’nda tatbikat yaptılar.

Yangına ilk müdahale, akaryakıt yangınına müdahale, yangından yaralı çıkarma, trafik kazasına AKS 110 ekibinin gelmesi, araç içinden yaralıya ilk yardım, yüksek yapılardan şişme platforma atlama gibi değişik senaryolardan oluşan tatbikatı vatandaş ve öğrenciler de ilgiyle izledi.



Yangın, doğal afet ve kazalarda eğitim ve tecrübenin önemini vurgulayan İzmir BŞB Foça İtfaiye Grup Amiri Faruk Saldır, her zaman mesailerinin bir bölümünü uygulamalı eğitime ayırdıklarını söyledi.

Saldır; “ Bu eğitimleri zaman zaman okullarımızda öğrencilerimize, meydanlarda vatandaşlarımıza tekrarlıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu işin parçası olduğunu, ücretsiz Alo 110 Yangın ve AKS İhbar hatlarını kullanarak olayı erken haber vermelerinin ne kadar önem arz ettiğini vurguluyoruz. Halka yönelik tatbikatlarla yaptığımız işleri görmelerini ve güven duymalarını sağlamaya çalışıyoruz. İtfaiye Haftası nedeniyle bu faaliyetlerimiz ilçemizin değişik mahalle ve köylerinde devam edecektir” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2344
Okunma: 2344












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)