ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İnternet oyun bağımlısı oğlunu arıyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.9.2012    

İnternet oyun bağımlısı oğlunu arıyor



İzmir’in Foça İlçesi’nin Bağarası mahallesinde yaşayan Altundağ ailesi; 17 yaşındaki oğulları Devran Altundağ’ın, internet üzerinden oyun alışkanlığının bağımlılığa dönüşmesi sonucu evi terk ettiğini ve bir haftadır kendisinden haber alamadıklarını belirterek polis ve Jandarma’ya başvurdu.

Oğlunun bu yıl lise birinci sınıfa başlayacağını, Foça Cemil Midilli Lisesi’ne kaydını yaptırdıklarını ancak, okula gitmediğini öğrendiklerini anlatan baba Şeyhmus Altundağ(56), daha önce de kendisini takip ettiklerini ancak hep internet kafelerde bulabildiklerini söyledi.



Aslen Mardin’in Savur ilçesinden olduklarını, 13 yıldır Foça Bağarası’nda yaşadıklarını dile getiren 8 çocuk babası Şeyhmus Altındağ; “Oğlum iyi bir öğrenciydi. Ancak son bir-iki yıldır bu alışkanlığı edindi. Önce gittiği yer konusunda yalan söylemelere başladı. Neden okula gitmiyorsun diye sorduğumda antrenmanlara, maçlara gittiğini söylüyordu. Daha sonra evde kimin cebinde veya cüzdanında para varsa çalmaya başladı. Arkadaşlarından internet üzerinden “Combat Arms” adlı paralı bir oyunu oynadığını ve buna hastalık derecesinde tutkuyla bağlandığını öğrendim. Gittiği gidebileceği internet kafeleri takibe aldım. Parayı nereden bulursa alıp buralara geldiğini, saatlerce oyun başında kaldığını, parası olmayınca kafe kapanana kadar bilgisayar başında oturduğunu, her oyunun sonunda 30-40 lira kaybettiğini, ödemeyince birkaç kez polise haber verildiğini, ancak başka suç kaydı olmadığı ve ödeyeceğine dair söz verdiği için bırakıldığını öğrendim. Ben de defalarca, borcu olduğunu söyleyen kafelere ödeme yaptım. Kendisiyle defalarca konuştum. Ama sonunda evi terk edip gitti. Başına kötü şeyler gelmesinden, kötü amaçlı kişilere takılıp gitmesinden korkuyorum. Hem emniyet güçlerinin hem de gören vatandaşların yardımlarını bekliyorum. Dedi.

Oğlu Devran’a da seslenen Şeyhmus Altuntaş; “Oğlum evine, okuluna geri dön. Herkes hata yapabilir. Sorunlarını birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Devran Altuntaş’ı gören, yerini bilen vatandaşların polis ve jandarma ihbar hatları ile babası Şeyhmus Altuntaş’ın 0 535 735 68 99 no.lu telefonuna bilgi vermeleri istendi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2680
Okunma: 2680












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)