ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sirenler bu kez itfaiyeciler için çaldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.9.2012    

Sirenler bu kez itfaiyeciler için çaldı



İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298.yılı İzmir’in Foça İlçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Foça İtfaiye Grubu binası ve araçları bayraklarla süslendi. Halk; itfaiye ve AKS hizmetleri ile 110 Alo Yangın İhbar hattının ücretsiz olarak kullanılabildiğine dair konularda afiş, pankart ve duyurularla bilgilendirildi.

Grubun bünyesindeki araçlar Foça İlçe sokaklarında sirenlerini çalarak dolaştı. Esnaf ve vatandaşlar araçların geçişleri sırasında alkışlarla itfaiyecilerin gününü kutladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grup Amiri Faruk Saldır haftanın yedi günü yirmidört saat nöbette olduklarını, kaza, yangın ve benzer durumlar için her an hazır beklediklerini söyledi. Faruk Saldır en büyük yardımcılarının zamanında haber veren ve olaya erken müdahale etmelerini sağlayan vatandaşlar olduğunu, bu sayede Foça bölgesinde bu yaz döneminin diğer yıllara oranla daha az hasarlı olarak geçirildiğini belirtti.

Faruk Saldır;”24 -29 Eylül arasında itfaiye haftasını kutluyoruz. Haftanın yedi günü 3 vardiya halinde çalışıyoruz. Foça, Yenifoça, Bağarası, Gerenköy bölgelerinin sorumlusuyuz. 2 Arazöz, 1 kurtarma ve 2 merdiven aracıyla ve 33 personelle hizmet veriyoruz. Yenifoça’da da ayrıca yine 3 vardiya halinde çalışan toplam 18 arkadaşımız görev yapmaktadır. Alınan önlemler ve Foça halkının duyarlılığı ile daha sakin bir yaz geçirdik. Halk, itfaiye işbirliğinin devamını diliyorum.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2330
Okunma: 2330












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)