ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hava Ambulansı hayat kurtardı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.9.2012    

Hava Ambulansı hayat kurtardı



İzmir’in Foça İlçesi’nde kalp krizi geçiren ve Foça Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Erdoğan Kalyoncu(76) hava ambulansıyla Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yetiştirilerek hayatı kurtarıldı.

(21 Eylül Cuma günü) Foça’daki evinde aniden rahatsızlanan Erdoğan Kalyoncu çocukları tarafından çağrılan 112 Acil Ambulansı’yla Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Kalyoncu’ya doktor ve sağlık ekibi müdahale etti. Ancak durumunun kritik olması nedeniyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden hava ambulansı talep edildi. Kısa sürede Foça’ya gelen ve Jandarma Okulu Komutanlığı futbol sahasına inen hava ambulansı hastayı alarak İzmir’e ulaştırdı.

Trafik normal aktığında 2 saate yakın süren yol nedeniyle bu durumdaki hastaların karayolundan götürülmesinin büyük risk oluşturduğunu belirten Acil Sağlık personeli, uzman ekip ve donanımlı hastanelere ulaşmak için zamanla yarıştıklarını söyledi.



Erdoğan Kalyoncu’nun oğlu Ufuk Kalyoncu(45), babasının işçi emeklisi olduğunu, böyle bir durumda helikopter ambulansın geleceğini ummadıklarını söyledi.

Kalyoncu; “Bu hizmetin sadece varlıklı ve makam sahibi kişilere sağlandığını sanıyorduk, Çok şaşırdık ve vatandaş olarak çok mutlu olduk. Yarım saat içinde müdahale edilmezse hayatını kaybedeceği söylenen babam bu sayede kurtuldu. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 112 Acil Servis ekibine ve yetkililere minnettarız.” dedi.

Erdoğan Kalyoncu’nun zamanında hastaneye ulaştırılması nedeniyle hayati tehlikeyi atlattığı, geçici kalp pili takıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu ve sabit kalp pili takılarak yaşamına devam edeceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2404
Okunma: 2404












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)