ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Artık yalnız değiller

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.9.2012    

Artık yalnız değiller



İzmir’in Foça İlçesi Kaymakamlığı bünyesindeki, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı “Yalnız Değilsin” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçede, bağlı mahalle ve köylerde bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara sürekli hizmet verilmeye başlandı.

Vakıf Mütevelli Heyeti’nin 12.04.2012 tarih ve 16 sayılı toplantısında aldığı karar ile gerçekleştirilen proje kapsamında, halen 15 yaşlı vatandaşa evlerinde bakılıyor.

Hizmetin gerçekleştirilmesinde görevlendirilen elemanlar önce, proje amaçları ve gerekleri doğrultusunda Foça Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim ve sertifika aldılar.

Foça Kaymakamlığı Foça ilçesi sınırları içinde ikamet eden, sosyal güvencesi olmayan, tek başına yaşayan, kendisinin ve evinin bakımını yapamayan yaşlıların tespitini yaptı. Onlara proje hakkında bilgi verildi. İstek ve rızaları alındı.



Evlerinin temizliği, soba yakma, çamaşır yıkama, ütü, saç bakımı ve boyaması, tırnaklarının kesilmesi gibi kişisel bakımlar ile ihtiyaçların temin edilmesinden yemeklerinin yapılmasına kadar her konu görevli elemanlar tarafından günlük programlar dahilinde yapılmaya başlandı.
Vakfın Sosyal Yardım ve İnceleme görevlisi Duygu Atilla hizmet verilen yaşlıları sık sık ziyaret ederek başka ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını yerinde tespit etmeye çalışıyor.
Proje kapsamında bakım alan Foçalı Hüseyin Ergöven (76) ile Gerenköy mahallesinden yürüme engelli Emine Öznur (83) kendilerine yardımcı olan görevliler Deniz Bal ve Gülay Bora’yı kızları olarak gördüklerini, çok memnun olduklarını, hayata yeniden döndüklerini hissettiklerini, bu hizmeti gerçekleştiren Foça Kaymakamlığı ve vakfa teşekkür ve dua ettiklerini belirterek “Artık yalnız değiliz” dediler.

Projeyi vakıf genel merkezine sunduklarını, tereddütsüz uygun görülerek onaylandığını belirten Foça Kaymakamı Adem Arslan bölgedeki yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Arslan; “Başvuruları araştırarak, inceleyerek vatandaşlarımızı seçtik. Biraz maddi imkanları olsa bile, evinde tek başına yaşayan, kendi yemeğini hazırlayamayacak, şahsi işlerini göremeyecek, genel temizlik hizmetlerini yapamayacak vatandaşlarımıza elemanlarımız vasıtası ile ulaştık. Aşlarını kaynatıyoruz, bakımlarını yapıyoruz Gerektiğinde ve istediklerinde evlerinin dışında da insanlarla buluşturuyoruz. Yaşlılarımızın evlerinde huzurlu ve mutlu olarak yaşamasını sağlamaya, yalnız olmadıklarını, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Devletimizin var olan imkanlarını ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza adaletli bir şekilde götürmek, onlara hizmet etmek, görevimiz ve bu görevi yapmaktan bizlerde mutluluk duyuyoruz” Dedi



Seyfi GÜL







Okunma: 2414
Okunma: 2414












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)