ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
AKP’li Tekelioğlu “Dağa çıkaracak adam bulamıyorlar”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.9.2012    

AKP’li Tekelioğlu “Dağa çıkaracak adam bulamıyorlar”



Ak Parti Foça İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısı 15 Eylül 2012 Cumartesi günü Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saat 16.00’da başlayan toplantıya İzmir Milletvekili Mehmet Saim Tekelioğlu, İzmir İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Nazmi Kalyoncu, İzmir İl başkan yardımcısı Mesut Demirkaya, Foça koordinatörü Mirhan Bedir, AKP Foça ilçe yönetim kurulu ile ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri katıldı.



PANKARTLA ÜYE ARAYAN PARTİLER VAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Foça İlçe Başkanı Av.Kadir Özgirgin Foça’da ilk hedefleri olan yüzde 15 üye kaydını aştıklarını, sadece yönetim kurulu üyesi Fatma Tilki’nin 400 üye kaydettiğini ve ilçede en çok üyeye sahip parti haline geldiklerini belirtti. Pankartla ilanla üye arayan partiler olduğunu, kendilerinin ise gerçekten inanan, seven kişileri alıp üye yaptıklarını, sonuçta da laf değil hizmet ürettiklerini ifade eden Özgirgin gölet, tatil köyü, duble yolda çalışmaların başladığını sırada Toki, hastane ve okul olduğunu anlattı. Hastane’nin çıkarılan tapusunu gösteren Özgirgin: “Yapamaz diyorlardı, bakın hastanenin tapusu burada” dedi.

Kürsüye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Saim Tekelioğlu da, Foça, İzmir ve ülke sorunlarına değindiği konuşmasında gündemin gelip ortamı tıkadığını ve kendilerini hizmetlerle ifade etmekte güçlük çektiklerini dile getirdi.

Tekelioğlu, Türkiye’nin bölgede ve dünyada sözü dinlenir bir ülke haline geldiğini, artık gümrüklerde pasaportların gönül rahatlığıyla gösterildiğini söyledi.

Geçen aylarda Foça’nında maruz kaldığı terörün baş ağrıtan en büyük sorun olduğunu belirten Tekelioğlu; “bazı işler bıçakla kesilip atılamıyor, bir anda bitirilemiyor” dedi.

ÖLDÜRMEKLE TERÖR BİTMİYOR

Tekelioğlu; “Kandil denilen yerde bir anda 6 bin terörist barınabiliyormuş. Bugüne kadar 35 - 40 bin tane terörist öldü diyorlar. Terör öldürmekle bitmiyor. Öldürmek, terörü bitirmenin tek çaresi değil. Niçin, Bu hesaba göre, Kandil 6 defa dolmuş, boşalmış. Çare, Kandil'e çıkma işini ortadan kaldırmaktır. Doğu'da hiç kimse, o gençler 'Ben kendimde Kandil'e çıkma ihtiyacı hissediyorum' demeyecek bir duruma, öyle bir atmosfere ihtiyaç var. İşte AK Parti'nin yapmaya çalıştığı da budur.

BİR GECE GÖTÜRÜLÜP FAİLİ MEÇHULLE YOK OLUYORLARDI

Artık Doğu’daki vatandaşlarımız eskiden kaldıkları sıkıntılara maruz kalmıyorlar. Eskiden insan yerine konmuyorlardı. Bir gece vakti alıp götürülüp karakolda faali meçhulle ortadan yok oluyorlardı. Şimdi bütün bunlar ortadan kalktı.

ARTIK DAĞA ÇIKMA İHTİYACI DUYMUYORLAR

Bir de orada hayat şartlarını geliştirince, yapılan yolları, verilen teşvikleri, oradaki ekonomik gelişmeyi, barajları, tarımda elde edilen verimi ve gelişmeyi düşünün, oradaki vatandaşlar ortada sorun kalmadığı için artık dağa çıkma ihtiyacını duymuyorlar. PKK bu sıkıntıyı çok derinden hissediyor. Artık dağa çıkaracak adam bulmakta zorlanıyor. Dolayısıyla son zamanlardaki azgınlıklarının en önemli sebeplerinden bir tanesi bu.. Biz dağa çıkma ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz. Son dönemde yapmaya çalıştığımız en önemli iş budur.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EN BÜYÜK DÜŞMANI AK PARTİDİR

Bölgede yaşayan insanların ayrımcılık yapılmadığını hissetmeleri için ekonomik şartları düzeltmeye çalıştıklarını baraj, yol, fabrikalar ve teşviklerle bölgeye gittikçe, emniyeti sağladıkça PKK’nın rahatsız olduğunu anlatan Tekelioğlu “O bakımdan PKK terör örgütünün en büyük düşmanı, AK Parti'dir. Bunlar, AK Parti düşmanlığında bazı mahfillerle el ele veriyorlar. Terör bizim büyük sorunumuzdur, bu sorunla derinlemesine uğraşıyoruz.

ESAD BAŞBAKANA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

Bir yandan da Suriye dolayısıyla Ak Parti hükümetlerini eleştirenler var. Türkiye damarlarında imparatorluktan kalma izler taşıyor. Bu yüzden bölgede söyleyeceği sözler var. Biz istemesek te bölge bunu bizden bekliyor. Ya bu konuya ilgisiz kalacaktık. Ya da Mısır’da, Libya’da, Tunus’ta, Cezayir’de, Yemen’de yaptığımız gibi demokratik çözümler önerecektik. Bizde Esad’a bunu böyle yapma, insanlarını öldürme, gel demokratik adımlar at dedik, hatta ona Fas’ta ki örneği verdik. Onun gibi yaparsan ülkende sevilen bir insan olursun dedik. Başbakana söz verdi ama tutmadı.” dedi.

Danışma Meclisi toplantısı Tekelioğlu’nun konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2363
Okunma: 2363












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)