ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Öğretmenler önce okulu hazırladılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.9.2012    

Öğretmenler önce okulu hazırladılar



İzmir’in Foça İlçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu’nun öğretmenleri ders yılı öncesi okulu boyayarak ve resimlerle süsleyerek eğitim-öğretim yılına hazırladılar.

Türkiye’nin sayılı eko-okullarından olan Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu, 1995 yılında hayırsever işadamı Reha Midilli tarafından Foça’ya ve Milli Eğitim’e kazandırıldı. Normal eğitiminin yanı sıra çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma konularına ayrıca önem vererek eko-okul programına dahil edildi.



Okul Müdürü Mehmet Emin Gedikçe liderliğinde, öğretmenler Sema Doğanhan, A.Burcu Toparlar, Nihal Amaç, E.Şirin Engür, Figen Şüyun, Sevim Çekilli ve Hikmet Ballı gönüllü olarak okulun hem dışını hem içini bu programa uygun mesajlar veren resimlerle süslediler. Okul duvarlarına bazı öğrencilerinde yardımıyla, “Çevreyi Koruyalım”, Su Hayattır Boşa Harcamayalım”, “Biz Doğayı Korudukça Doğada Bizi Korur”, Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre İle Olur”, “Geleceğe Enerji Kalsın”, “Verimli Kullanılan Enerji Gelecektir”, “Suyu Değil Geleceğini Harcıyorsun”, Yeşil Nefes Su Candır”, “Kendi Enerjimizi de Verimli Kullanalım” gibi, çevre ve tasarruf konusunda çocukların aklında yer edici sloganlarla donattılar. Atatürk büstlerini ve kapıları elden geçirerek boyadılar. Okulun giriş holünün duvarları Foça’nın simgeleri olan deniz, balık ve gemilerin yer aldığı resimlerle sanat müzelerini andırır bir görünüme kavuşturuldu.

14 Derslikli okullarının bütün sınıflarında akıllı tahta sisteminin olduğunu, öğrencilerin ders amaçlı olarak her zaman internet kullanabildiklerini, eğitimdeki başarılarını, sosyal ve çevresel faaliyetlerle süslediklerini belirten Okul Müdürü Mehmet Emin Gedikçe eğitimin bu faaliyetlerle bütünlük kazandığını söyledi.



Gedikçe; “Bu yıl İzmir’deki 649 Devlet Okulu arasında SBS’de 9.ncu sırayı aldık. Mezun 35 öğrencimizin 32’si Fen, Anadolu, Sağlık ve Anadolu Meslek Liselerinde istedikleri bölümleri kazandılar. 3 Çocuğumuz tercih yapmadı. Okulumuzun öğretmenleri dersler dışında da gerek öğrenciler ve gerekse okulun ihtiyaçları konusunda elbirliğiyle çalışmalar yapıyorlar. Okulu boyama ve resimlerle süsleme fikri de kendilerince önerildi. Özellikle yeni başlayan öğrencilerin kendilerini rahat hissedecekleri, severek, isteyerek gelecekleri bir görünüme büründürdüler. Yapılanlar eko-okul özelliğimizi de destekler nitelikte oldu. Öğrencilerde, veliler de, bizler de memnunuz. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, çocuklarımıza güzel ve başarılı bir yıl diliyorum.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3749
Okunma: 3749












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)