ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalılardan Türk Hava Kurumu’na 19 Bin lira

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.9.2012    

Foçalılardan Türk Hava Kurumu’na 19 Bin lira



Geçtiğimiz Ramazan ayında Foça’da fitre ve zekat olarak Türk Hava Kurumu’nun zarflarıyla 19 bin lira toplandı.

Türk Hava Kurumu Foça Şube Başkanı Orhan Gürer ve sayman Muharrem Yeşilkaya’nın öncülüğünde, ilçe merkezinde THK’na bağlı Genç Kanatlar Havacılık Grubu üyeleri, uzak mahalle ve köylerde muhtarlar ile bazı yerlerde Foça Belediyesi Zabıta elemanları zarfların dağıtımı ve toplanmasına yardımcı oldular.

THK Foça Şube Saymanı Muharrem Yeşilkaya; toplanan fitre ve zekatların yüzde 50'sinin Foça Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verileceğini, bu payın vakıf aracılığıyla yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere ulaşacağını belirtti.

Muharrem Yeşilkaya; “ Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı hesabına yatırdığımız miktarın yüzde 4'ü Kızılay Derneği'ne, yüzde 3'ü Türkiye Diyanet Vakfı'na, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmekte, yüzde 40'ı ise Türk Hava Kurumu'na kalmaktadır. Bu miktar THK’nun eğitim faaliyetlerinin yanı sıra orman yangınlarının söndürülmesinde de kullanılmaktadır. Fitre ve zekatlarını kuruma veren Foçalı vatandaşlarımıza, askeri personele, toplanmasına yardımcı olan gençlerimize ve ilgililere teşekkür ederim.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2364
Okunma: 2364












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)