ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kurtuluş Günü’nde şehit ailesini ağırladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 12.9.2012    

Foça Kurtuluş Günü’nde şehit ailesini ağırladı



11 Eylül Foça’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerle kutlandı. Bu yılki Kurtuluş Günü’nde 9 Ağustos 2012’de bombalı terör eyleminde şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in ailesi de Foça’da ağırlandı.

Şehit Hasan Furkan Özmen’in babası Cengizhan, annesi Durdu, kardeşleri Samet(24) ve Mustafa(17) Özmen, Foça girişinde Uğur Mumcu Parkı önünde Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis üyeleri ve şehidin aynı evi paylaştığı arkadaşı Uzman Çavuş Mustafa Karabiber tarafından sarılarak karşılandı.

Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nde bir süre dinlenen aile Foça’nın Kurtuluşu etkinliklerine davet edildi.



CUMHURİYET MEYDANI’NDA SADECE BELEDİYE ÇELENGİ

Saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na yeni yönetmelik gereği sadece Foça Belediyesi’nin çelengi konuldu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Foça Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları CHP’li Osman Mert, AKP’li Kadir Özgirgin, MHP’li Hanifi İspirli, TEMAD Şube Başkanı Şeref Alkoç, Cumhuriyet Kadınları Foça Şube Başkanı Nurhan Akova, diğer bazı STK temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar törende yerlerini aldılar.

Türk Bayrağı’nı göndere Foça Belediyesi’nin bir çalışanı çekti. Daha önce askerlerin temsili olarak bulunduğu sokak başlarında bu kez efeler nöbet tuttu.



BELEDİYE 10 BİN TL KATKI YAPTI

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın makamında şehit ailesini ağırlaması sırasında meclis üyeleri de hazır bulundu. Belediye personeli ile birlikte ailenin tüm fertlerine tek tek başsağlığı dilendi. Foça Belediye Başkanı Demirağ; şehit Uzman Çavuş Özmen’i çocukları gibi, ailesini de Foçalı ailelerden biri olarak gördüklerini söyledi. Demirağ; ”Bizler bir gün belki unutulup gideceğiz, ama şehitlerimizin adı burada ilelebet yaşayacak” dedi. Demirağ Belediye Meclisinin şehit ailesine 10 bin liralık katkı kararına ilişkin banka cüzdanını baba Cengizhan Özmen’e takdim etti.

BENİM İÇİN EN BÜYÜK BAYRAM KATİLLERİN YAKALANDIĞI GÜN

Cengizhan Özmen oğullarının acısıyla, Foçalıların ilgisi arasında duygularının gidip geldiğini, acıyla birlikte mutluluklar yaşadıklarını, çocuklarının kesinlikle ölmediğine inandıklarını söyledi.

Özmen; “Gerçekten çok mutluyum, Foça’nın kurtuluşunda Mersin Erdemli’den buraya gelmek bizi onurlandırdı. Foça belediye başkanının bizi davet etmesi çok duygulandırdı. Bizim için güzel bir gün , sevgi seli ve mutluluk oldu. Benim için en büyük gün bayram olan gün şehidimizin katillerinin yakalandığı gündü.

En büyük üzüntüm ise bu haberi aldığım gün teröristlerin yakalanıp öldürüldüğü gün, bir davulcu getirip çaldırıp oynatsaydım çok mutlu olurdum.

ÇOCUĞUMUZU ÖLDÜREMEDİLER

O gün oğlumun mezarına gittim Oğlum dedim katillerinden biri senden kötü oldu sen dualarla gömüldün şehit oldun o lanet olasılar bunu yaşayamadılar.

Foça halkına ve İzmir halkına Valisinden, Kaymakamına, ordumuzun her kademesine, belediye başkanımıza, özellikle basına binlerce teşekkür ederim.

Bizim çocuğumuzu öldüremediler o en mübarek mevkide kahramanca şehit oldu aramızda. Tabii ki anne baba olarak acı çektik.

Foça’da oğlumuzun arkadaşlarını da ziyaret ettik bizi hiç yalnız bırakmadılar, karşıladılar, ağırladılar. Onlar da benim evlatlarım onları görünce evladımı görmüş gibi oldum.

Afyon’daki şehitler de yüreğimizi sızlattı Allah gani gani rahmet eylesin o acıları biz yaşadık kimse yaşamasın.” dedi.



ŞEHİT AİLESİ DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Saat 10.30’da Demokrasi Meydanı’nda başlayan Kurtuluş Günü kutlama programına Foça Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutan Tümgeneral Yusuf Kaya ve askerler de katıldı. Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in ailesine protokol sırasında yer verildi ve anonsla birlikte dakikalarca alkışlandı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; konuşmasında kurtuluş gününden dolayı coşkulu, yaşanan son olaylar nedeniyle üzgün olduklarını, Şehit Er Özkan Ateşli’nin ailesinden bir hafta sonra Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in ailesini de Foça’da görmekten gurur duyduklarını söyledi.

Demirağ; “Foça’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.” Dedi.



DEMOKRASİ MEYDANI’NDA EFELER VE ATATÜRK

Törende okunan şiirlerin ardından, efelerin halk oyunları gösterileri Foça ve yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen olaylarda şehit olanlara saygı gerekçesiyle sembolik olarak kısa tutuldu.

Mareşal üniformasıyla törene katılan Atatürk’ün benzeri tiyatro oyuncusu Göksal Kaya da kutlamalarda büyük ilgi gördü ve katılımcılar kendisiyle fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2736
Okunma: 2736












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)