ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı Cumhuriyet Kadınları “Mücadelemiz devam ediyor”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 12.9.2012    

Foçalı Cumhuriyet Kadınları “Mücadelemiz devam ediyor”



Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi üyeleri 11 Eylül Foça’nın kurtuluş günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptılar.

Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklamayı yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Peçel okudu.

Ayşegül Peçel; Doğu uluslarının zenginliklerine göz diken emperyalist devletlerin Anadolu’yu paylaşma idealleri yolunda 23 Mayıs 1919’da Foça’yı da işgal ettiklerini, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kuvayi Milliye Ordusu’nun 11 Eylül 1922 tarihinde bu işgalci güçleri Foça’dan da denize döktüğünü söyledi.



Peçel; ”Türk kadınları cephe gerisinde annesiyle, çocuğuyla çalıştı, cephede gözyaşları yerine kanlarını dökerek savaştı. Kara Fatma, Seher Hanım, Gördesli Makbule, Selanikli Ayşe Hanım, Kara Adile, Tayyar Rahime, Gülekli Hatice, Süreyya Sülü, Kastamonulu Şerife Bacı, Nezahat Onbaşı ve daha niceleri ülkemizi çeviren ateş çemberinden, vatan yaratmak için, hür bağımsız, onurlu bir yaşam için mücadele ettiler ve önder oldular. Ülkemizi kurtarmak için bağımsızlık mücadelesi veren, canlarını vermiş ve halen vermekte olan tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Atalarımızın kimler olduğunu biliyoruz, tanıyoruz. Daha büyük işler yapmak için gücümüzü damarlarımızdaki asil kandan alıyoruz.

Yolumuz Atatürk Cumhuriyeti, önderimiz Mustafa Kemal’dir. Yaşasın devam etmekte olan bağımsızlık mücadelemiz. Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2439
Okunma: 2439












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)