ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Marsilya Meydanı’nda tarhana yaptılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.9.2012    

Marsilya Meydanı’nda tarhana yaptılar



Uluslararası Slow Food Örgütü’nce Türkiye’nin ilk ve tek “Yeryüzü Pazarı” ilan edilen Foça Yerel Pazarı’nda 2 Eylül 2012 Pazar günü tarhana yapıldı. Pazar bu hafta ilk kez Foça’daki Marsilya Meydanı’nda kuruldu.

Hamurunun hazırlandığı Un’un buğdayından içine katılan sebzelere kadar her şeyi Foça ve yöresinin ürünlerinden yapılan Tarhana’dan 50 kilogram Uluslararası Slow Food örgütü yönetimince bedeli ödenmek ve örgütün tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere istendi.

Slow Food Foça Zeytindalı Grubu üyeleri, önümüzdeki ay İtalya’nın Torino kentinde düzenlenecek ve dünyanın çeşitli yerlerindeki “Yeryüzü Pazarı” ünvanlı grupların bir araya geleceği etkinlikte ziyaretçilere çorba yapıp ikram etmek üzere de bol miktarda tarhanayı ayrıca hazırladı.

Hazırlanan tarhanadan yapılan çorba bardaklarla, önce Foça’daki yerel pazara gelenlere ikram edildi. Özellikle tarhana sevmeyen çocuklara sunulan çorba, tadıyla herkesten tam not aldı.



BAŞKAN YAPTI, KAYMAKAM PİŞİRDİ, MİLLET İÇTİ

Tarhana hazırlama etkinliğine katılan Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı tezgah ve ocak başında görenler “tarhanayı başkan hazırladı, çorbayı kaymakam bey pişirdi, biz de içtik” şakaları yaptılar.

YEREL PAZAR ARTIK MARSİLYA MEYDANI’NDA

Tüm ürünlerin en çok 40 kilometre uzaklıktan getirilebildiği Pazar 2 Eylül 2012 tarihinden itibaren yeni yerine taşındı. Daha önce Foça PTT binası arkasındaki bölümde kurulan Pazar bundan böyle Öğretmen Evi yanındaki Marsilya Meydanı’nda kurulacak.

Yeni pazaryerini hem üyeler, hem müşteriler çok beğendiklerini ve Marsilya Meydanı’nın “Yeryüzü Pazarı’na yakışan bir yer olduğunu söylediler. Yerel Pazarcılar tezgahlarıyla, tenteleriyle, örtüleriyle, sağlıklı ürünler sunmanın yanı sıra görünümüyle de özel bir Pazar olmak için Foça Belediyesi ile işbirliği yapacaklarını belirttiler.



GÖKÇEADALI TASARIMCILARDAN BEZ TORBALAR

Bu haftaki pazarın konukları arasında Gökçeada’dan gelen “Kabuk” grubu üyeleri de yer aldı. Çevre kirliliği yaratan, doğada kaybolması yüzlerce yıl süren plastik ürünler ve naylon poşetlere karşı doğal ürünlerden Pazar torbaları tasarlayan ve üreten grup özel tasarım ürünlerini Foçalıların beğenisine sundu.

ŞARKILAR BAYAN SPORCULARDAN

Marsilya Meydanı’nda kurulan ilk pazarın ziyaretçileri arasında antrenörleri Yusuf Bakırlı’nın önderliğinde Foça Belediyespor bayan basketbol ve voleybol takımı oyuncuları da vardı. Sporcu gençler gitarlarıyla geldikleri pazarı, çaldıkları ve söyledikleri şarkılarla şenlik meydanına çevirdiler.



FOÇA ZEYTİNDALI 25 -29 EKİM 2012 TARİHLERİNDE TORİNO’DA

Slow Food Foça Zeytindalı Grubu lideri Gül Girişmen İtalya’da yapılacak ve tüm dünyadan seçilmiş grupların ve bu konuyla ilgilenen dünya vatandaşlarının katılacağı şenlikler için hazırlandıklarını söyledi.

Girişmen; “25-29 Ekim tarihlerinde ekibimizle Torino’da olacağız. Başkan Demirağ ve Foça Belediyesi bu etkinlikte de bize destek veriyor. Foça’mızı ve ülkemizi faaliyet alanımızda en iyi şekilde temsil etmeye, Slow Food hareketini benimsemiş dünya vatandaşlarını Foça’ya ve Türkiye’ye davet etmeye gideceğiz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2350
Okunma: 2350












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)