ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı hayvanseverlerin isyanı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.8.2012    

Foçalı hayvanseverlerin isyanı



Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri, maddi imkansızlıklara rağmen yaptıkları çalışmaları; kötüleyerek, kendilerine internet ve sosyal paylaşım sitelerinde yapılan haksız ithamlara isyan etti.

Konuyla ilgili olarak; Foça Belediyesi tarafından tahsis edilen Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen HAYAD Başkanı Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu 2011 Temmuz ayında kurulduklarını ve “hayvan sever eşittir agresif insan” algısını değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Orman Bakanlığı tarafından kesin tahsisinin yapılmasını bekledikleri barınak için Ilıpınar Köyü’ndeki araziyi uygun hale getirmeye çalıştıklarını, yasal ve bürokratik işlemlerle derneğe tüzel kişilik kazandırdıklarını, kurucu 30 üyeyle başladıkları çalışmalara 90 üye ve 5’er Tl. aidatlarla devam ettiklerini, bir yıllık sürede sokak hayvanları için sadece kendi bütçelerinden 8.070 Tl harcadıklarını ifade eden Kuruoğlu, maddi kaynak sağlamak için düzenledikleri geceler ve barınağın temizlik öncesi çekilmiş görüntüleriyle kendilerini suçlamanın insafsızlık olduğunu dile getirdi.



Kuruoğlu; “Antep Gecesi, Yunan gecesi, çay ve gezilerle kendimizi eğlendiriyormuşuz. Bu etkinlikleri yapmasak bu miktarları nasıl toplarız. İlaç, mama, veterinerlik hizmetleri, makarna, ekmek, yiyecek nasıl temin ederiz. Foça Belediyesi’nin tahsis ettiği eski binada yine belediye yardımıyla tadilat yaptırdık. Hayvan kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılabilecek hale getirdik. Foça’daki tüm sokak hayvanlarına anında müdahale edilebilecek hale gelmeye çalışıyoruz. Sadece bu iş için kısıtlı bütçemizden ek 6000 Tl masraf yaptık. Biraz vicdanlı bir kişi birkaç ayda katedilen bu yolu görmezden gelemez. Bu arada anlaşmalı veterinerimizin yaptığı bir kedinin kısırlaştırılması sırasında kanamanın durdurulamaması, başka bir klinikte hayvana müdahale edilmesi konusunda da suç tarafımıza atılmaya çalışılmaktadır. Bu tıbbi bir konu olup ilgili ve yetkili kişilerce değerlendirilmesi yapılmış, dernek olarak da bu veteriner ile yapılan sözleşme derneğimizce feshedilmiştir. Henüz kuruluş ve amaçları doğrultusunda ilerleme aşamasında olan derneğimize, diğer dernek ve hayvansever olduğunu iddia eden kişilerce saldırmak yerine yapıcı eleştiri ve katkı koymalarını bekliyoruz..” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2474
Okunma: 2474












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)