ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mordoğan’dan Foça’ya gemi ile pazara

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.8.2012    

Mordoğan’dan Foça’ya gemi ile pazara



Turyol firmasının Haziran – Eylül ayları arasında Mordoğan – Karaburun - Foça arasında haftanın 5 günü gerçekleştirdiği gemi seferlerinin Salı günleri yapılanı, kurulan Foça pazarı nedeniyle “Pazar Seferi” haline geldi. Mordoğan ve Karaburunlular, “keşke kış aylarında uygun havalarda bu pazar seferleri yine yapılsa” diyorlar.

750 yolcu kapasiteli Kaptan Enabir Can gemisi haftalık programına dahil Salı seferine Karaburun’dan saat 10.00’da başlıyor. Mordoğan’dan yolcularıyla 11.00’de kalkan gemi Foça’ya 12.00’da ulaşıyor. Mordoğan ve Karaburunlular Salı günlerini özellikle tercih ediyorlar.

Gidiş-Dönüş 15 Tl ücretle; keyifli bir deniz yolculuğunun yanı sıra, dost arkadaş gruplarıyla gemide eğlence, evde hazırlanmış yiyecek - içecekle öğle yemeği, Foça’da gezinti ve çay safası, uygun bir süre ayırıp Foça pazarından sebze meyve, giyecek, züccaciye, giyim eşyası ve ihtiyaç malzemelerinin temini işlerinin hepsini bir arada hallediyorlar.

Foça pazarının ihraç fazlası ve markalı giyim eşyaları tezgahları, en çok rağbet gören ve karıştırılanlar durumunda.

28 Ağustos 2012 günü havanın deniz yolculuğu için biraz sertçe olmasına rağmen Kaptan Enabir Can gemisi 200’e yakın yolcusuyla Foça’ya ulaştı. Yaz aylarında ve iyi havalarda pazara gelenlerin sayısı ortalama 350-400 dolayına çıkıyor.



Mordoğanlı Hatice Nur Durmakoş, Foça pazarının daha büyük ve her bakımdan daha çok çeşit bulundurduğunu, ihtiyaçları buradan temin etmeye geldiklerini söyledi.

Durmakoş; “Mordoğan’daki pazarımız eskiden çok güzeldi. Artık çok sınırlandı. Yeterli olmaması nedeniyle ara sıra geliyoruz. Foça’yı geziyoruz. Daha fazla alışveriş merkezi, alışveriş yapacağımız yerler var. Foça’dan da Foça pazarından da memnunuz. Canlı, hareketli güzel. Bakın yiyecek aldım, Giyecek aldım, Çiçek aldım. Kavanoz aldım. Her şey bol. Fiyatlar normal. Gemi ile gelmekte ayrıca çok güzel. Eğlenceli bir yolculuk yapıyoruz. Bugün biraz deniz vardı, ama kaptanımız da çok başarılı. Biraz da gözümüz gönlümüz açılsın diye buraya geliyoruz. Burayı bilmeyen Karaburunlu, Mordoğanlı çok azdır. Çünkü birbirlerine gelin alışverişine çıkarlar sık sık.” dedi.

Kendi deyimleriyle “gezme ve alışverişini tamamlayan kafile” her Salı olduğu gibi saat 18.00’da Foça’dan hareketle karşı kıyıdaki Karaburun ve Mordoğan’a dönüşe geçti

Seyfi GÜL







Okunma: 2810
Okunma: 2810












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)