ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın “Sevda Tepesi” sevdalılara hazır

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.8.2012    

Foça’nın “Sevda Tepesi” sevdalılara hazır



İşadamı Hanifi İspirli; Foça’ya 2 kilometre mesafedeki Orman Bakanlığı’na ait araziyi kiralayarak manzarası ve yapısıyla harika bir tesisi Türk turizmine kazandırdı.

Deniz seviyesinden 200 metre yukarıda, Foça – İzmir karayolunun Manastır Tepe mevkiindeki tesisin inşası yaklaşık bir yıl sürdü. Önce çakılan iki artezyen yoluyla su temin edildi. Ardından tamamı ahşap olan tesislerin inşasına geçildi.

Ayrı binalardan oluşan tesiste, bar, kafeterya, idare binası, et satış ve kır düğünlerine de olanak veren bahçe bölümleri oluşturuldu. Bazı bölümlerinin tamamlanması için çalışmalar devam etse de yaz sezonunun ortalarında işletme, müşteri kabulüne başladı.

Tam bir seyir terası konumundaki tesis; Foça’yı, Mordoğan’ı, Karaburun’u, İngiliz Burnu’nu, İncir, Fener, Orak, Atatürk adalarını, iyi havalarda Midilli’nin güneyini kuşbakışı gören muhteşem manzarasıyla, çamlar arasında huzur veren yapısıyla ilçeye araçlarıyla gelen-giden hemen herkesin soluklandıkları, en azından bir bardak çay keyfi yaptıkları uğrak mekanlardan biri oldu.

Sevda Tepesi’ni; sabahları denize açılan gezi ve balıkçı tekneleri ile yelkenlilerin seyrine doyumsuz görüntüler oluşturduğu bir noktada kahvaltı yapmak, günbatımı saatlerinde kızıllıklar arasından aynı teknelerin liman dönüşlerini seyrederek yemek yemek, içkisini yudumlamak, kentin sıcaklığından her zaman serin adeta doğal klimalı bir yere sığınmak için tercih edenleri de var.

Sabah 07.00’da açılan tesis, konuklarının durumuna göre kapanışını ayarlıyor. Bu da ortalama 02.00 dolaylarını buluyor.

Sabah kahvaltısında müşteriye 9 -12 -19 Tl’lik üç ayrı seçenek sunuluyor. Bu seçeneklerin hepsinde bir Ege kahvaltısında olan her şey mevcut. Bir menü ile iki kişi rahatlıkla doyabiliyor. Son seçenekte çay sınırsız

Sıcak, soğuk her çeşit içecek servis ediliyor. Kuruluş yeri ve doğasına uygun olarak yemeklerde sadece et ızgara çeşitleri var. Yöredeki doğal ortamda beslenen büyük ve küçükbaş hayvanların etleri, çevre köylerden gelen sebzelerden yapılan salatalar, Foça zeytini ve zeytinyağları, yoğurdu, ayranı ve doğal kaynak suyuyla demlenen çayı işletmenin vazgeçilmezleri.



İzinlerin alınması ve kiralama anlaşmalarının ardından yoğun bir çalışmaya girişen Hanifi İspirli; “Bu tepede buluşan sevdalılar vardı. Araçlarıyla aşağıya yuvarlananlar olurdu. Çocuklarıyla, arkadaşlarıyla, yakınlarıyla çay içmek için bu tepede ateş yakmaya çalışanlar, seyyar masa sandalye ile güneşin altında manzara seyretmek isteyenler vardı. Bende burayı hem güvenli ve huzurlu bir yer haline getirme, hem de Foça ve ülke turizmine kazandırma sevdasına düştüm. Foça’nın ve Ege’nin güzelliklerini her noktasından gören bu tepede, bir insana sevdalı olanda, evladına sevdalı olanda, doğaya ve Foça’ya sevdalı olanda, memleketine sevdalı olanda gelip buluşsun. Çayını içsin, yemeğini yesin, isterse içkisini yudumlasın. İster gözlerini Ege’nin maviliklerine dikip kendini dinlesin. İsterse dostlarının, arkadaşlarının, yakınlarının sohbetiyle dolu dolu saatler geçirsin. Sünnetini, nişanını, düğününü yapsın. Özel günlerini kutlasın. Duruma göre takviye ettiğimiz 15’in üzerinde çalışma arkadaşımla, bizler onların mutluluklarına katkı yapalım. Sevda Tepesi’ne uğramak için herkesin bir sebebi olabilir. Sadece orası için de gelinebilir. Gelip geçerken de uğranabilir. Rezervasyon yapılıp dostlarla da buluşulabilir. Artık Manisalının, İzmirlinin seyir terası, Foça’nın “Sevda Tepesi” oldu” diyor.

Rezervasyon için:
Tel : 0 544 411 94 80
0 555 858 49 84



Seyfi GÜL







Okunma: 3359
Okunma: 3359












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)