ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça şehitlerine ve ailelerine sahip çıkıyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.8.2012    

Foça şehitlerine ve ailelerine sahip çıkıyor



Foça Belediye Meclisi 22 Ağustos 2012 Çarşamba günü gayrıresmi olarak, olağanüstü ve tek gündemle toplanarak 9 Ağustos 2012 tarihinde yaşanan çifte bombalı terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ve Özkan Ateşli’nin adlarının yaşatılması ve ilk anda ailelerine 10.000’er lira yardım yapılmasını kararlaştırıldı.

Foça Belediye Meclisi’nde yer alan CHP ve AKP’li üyelerin oybirliğiyle alınan karara göre şehitlerin isimlerinin verilmesi düşünülen caddeler, bu caddelerin kesiştiği kavşak ile olayın meydana geldiği noktaya yakın koruluk alanı, yapılacak düzenlemeler ya da anıt dikilmesi konuları yapılacak çalışmayla 3 Eylül’deki meclis toplantısında değerlendirilerek nihai karara varılacak.

Olayın meydana geldiği Değirmenlik Caddesi’nin adının Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesi, Değirmenlik ve Mersinaki Caddelerine Şehit Hasan Furkan Özmen ve Şehit Özkan Ateşli isimlerinin verilmesi veya Şehitler Kavşağı olarak düzenlenecek kavşağa şehitleri ölümsüz kılacak bir anıt dikilmesi ile ilgili basın açıklamasını Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptı.

FOÇA FESTİVALİNİN EĞLENCE VE KONSER BÖLÜMLERİ İPTAL EDİLDİ

Belediye meclis üyeleri ve CHP grubu adına Osman Yurtseven ile AKP grubu adına Ceyhun Çetin’in de hazır bulunduğu basın toplantısında Başkan Demirağ şunları söyledi; “Foça’mızda meydana gelen terör olayını bir kez daha kınıyoruz. Foça’mızın, ulusumuzun Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağ olsun. Belediye ve İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. İki şehidimizin isimlerini yaşatma ve Foça’nın çocukları olma noktasında bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Ayrıca iki şehidimizin ailelerine Foça Belediye Meclisi olarak 10.000’er lira nakit para yardımı gerçekleştireceğiz. En kısa sürede şehit ailelerimizin evlerine birer ziyaret gerçekleştirerek onlarla beraber olacağız, acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm meclis grubu olarak, tüm Foçalılar olarak üzüntümüz sonsuz. Bu nedenle her yıl düzenlediğimiz ve bu yıl 7-8-9 Eylül 2012 tarihlerinde planladığımız Foça Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin eğlence ve konser programlarını iptal ettik. Festival sadece kültür ve sanat etkinlikleri olarak gerçekleştirilecek”.

ŞEHİT AİLELERİNİ FOÇADA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ

Gökhan Demirağ; maddi sorunları nedeniyle şehit cenazesini almaya gelemediğini ifade eden Şehit Deniz Er Özkan Ateşli’nin ailesi ile birlikte Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in ailesini de Foça’da ağırlamaktan mutlu olacaklarını sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2498
Okunma: 2498












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)