ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Şehitlerin adı Foça caddelerinde yaşayacak

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.8.2012    

Şehitlerin adı Foça caddelerinde yaşayacak



9 Ağustos 2012 tarihinde Foça Değirmenlik Caddesi üzerinde askeri servis aracına terör örgütünce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ve Özkan Ateşli’nin adları Foça’nın iki büyük caddesine verilecek.

Olayın meydana geldiği andan itibaren tepkilerin dinmediği ve her gün ayrı bir protesto eylemine sahne olan Foça’da yardım kampanyalarından sonra şehitlerin isimlerinin ilelebet yaşatılması gündeme geldi.

Foça Belediye Meclisi’nin Ramazan Bayramı sonrası ilk toplantısında bu gündemle toplanacağı ve iki ayrı seçeneği değerlendirerek karara bağlayacağı öğrenildi. Bunlardan biri olayın meydana geldiği Değirmenlik Caddesi’nin adının Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesi. Diğeri ise bir noktada kesişen Değirmenlik ve Mersinaki Caddelerine Şehit Hasan Furkan Özmen ve Şehit Özkan Ateşli isimlerinin verilmesi. İki caddeye isimlerinin verilmesi durumunda kaderleri birleşen iki şehidin caddelerin kesiştiği olay yerinin çok yakınında bulunan ve adı Şehitler Kavşağı olarak belirlenecek kavşakta buluşturularak her zaman birlikte anılması düşünülüyor.



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça ve Foçalılar olarak çok üzgün olduklarını şehitlere vefa borcunu biraz olsun bu şekilde ödemek ve adlarını Foça’da ilelebet yaşatmak istediklerini söyledi.

Demirağ; “Biri Mersin’den, diğeri İstanbul’dan gelen iki evladımızı yitirmenin tarif edilmez acısını yaşıyoruz. Onlar artık Foçalıların, bizlerin evlatları oldular. Bu vatan için canlarını feda edenlerin arasında gönüllerdeki yerlerini aldılar. Adlarını caddelerimize vererek onları yaşatmak istiyoruz. 22 Ağustos Çarşamba günü grubumuza, 3 Eylül tarihinde de ilk toplantımızda konuyu Belediye Meclisimize sunacağım” dedi.

Demirağ; kararın alınmasını müteakip düzenlenecek törende cadde plaketlerini Foça’da misafir edecekleri şehit ailelerinin çakmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2414
Okunma: 2414












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)