ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yıpranmış bayrakları yenileyelim kampanyası

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.8.2012    

Yıpranmış bayrakları yenileyelim kampanyası



Yaşanan son terör olayıyla adeta bir bayrak kent haline gelen Foça’da eski ve yıpranmış bayraklar yenileriyle değiştiriliyor.

Bu konuda öncülüğü Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri yapıyor. Görev yaptıkları alanlarda karşılaştıkları yıpranmış, rengi atmış, flasalanmış bayrakları değiştirmeleri konusunu mekan ve tekne sahiplerine hatırlatıyorlar.

İşyerleri ve evlerin dışında Büyükdeniz ve Küçükdeniz limanlarında bulunan gemi, yat ve diğer teknelerdeki bayraklara da dikkat çeken ekipler sahipleri Foça dışında olan ve yardım isteyen bazı vatandaşların bayraklarını da bizzat değiştiriyorlar.



22.9.1983 tarih ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nun, 25 Ocak 1985 tarih ve 85/9034 nolu "Türk Bayrağı Tüzüğü"nde “Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.” şeklinde ifade edilen hususlara aslında vatandaşların büyük ölçüde dikkat ettiklerini belirten Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro yetkilileri bu konuda gözden kaçanları vatandaşlara hatırlattıklarını söyledi.

Vatandaşların yeni bayrak temin ederek değiştirdiğini ve kendilerine teşekkür ettiğini, kendilerinin de vatandaşlara gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ettiğini belirten yetkililer, henüz ulaşmadıkları mekan ve tekne sahiplerine “Yıpranmış Bayrakları Yenileyelim” çağrısında bulundular

Seyfi GÜL







Okunma: 2777
Okunma: 2777












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)