ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
O yatırımcı gelmedi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.8.2012    

O yatırımcı gelmedi



İzmir’in turistik ilçesi Foça’nın Kumburnu mevkiinde mülkiyeti Foça Belediyesi’ne ait arazi için 7 Ağustos 2012 Salı günü ihaleye çıkıldı. Saat 14.00’da toplanan Encümen heyeti günler önce açıklanan ve şartnamesi hazırlanan proje için yatırımcı bekledi. Ancak ihale için başvuran kimse olmadı

İncir, Orak, Fener adaları ile İngiliz Burnu tarafından çevrilmiş doğal bir liman görüntüsü ve rüzgarları nedeniyle yelken, sörf ve diğer su sporlarının güvenle yapıldığı bir bölge olan Kumburnu’ndaki arazi, ilçedeki yatak kapasitesinin artırılması, bölge insanına istihdam ve turizme hareketlilik sağlanması amaçlarıyla yap-işlet-devret modeliyle turistik tesis yapılması için Foça Belediyesi tarafından ihaleye hazırlandı.

17 bin 561 metrekarelik arsa için 20 milyon 881 bin lira tahmini yatırım bedeli ve yıllık 104 bin 405 lira muammen kira bedeli belirlendi.

Foça’nın CHP’li Belediye Başkanı Gökan Demirağ, bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Fransız Tatil Köyü ve bölgedeki incelemeleri sırasında proje hakkında kendisine yerinde bilgi vermişti.



İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onaylı bir proje olan 350 yataklı 4 yıldızlı otel yapılmak ve 49 yıllığına kiraya verilmek üzere ilan edilen ihaleye talip çıkmadı.
Konu ile ilgili açıklamayı encümen adına Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven yaptı.

Yurtseven “Proje için şartname alan ve teklif veren olmadı. Ancak projemizden vazgeçmiş değiliz. Yeni bir ihale tarihi belirleyecek ve ilan edeceğiz. Bu değerli arazinin, doğru bir yatırımcı tarafından değerlendirilerek turizme kazandırılacağına inanıyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2678
Okunma: 2678












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)