ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı Balıkçı yedi ayda yıprandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.8.2012    

Foçalı Balıkçı yedi ayda yıprandı



Foça Belediyesi tarafından yaptırılan ve 27 Aralık 2011 tarihinde açılışı yapılan Balıkçı Heykeli yedi ayda yıprandı ve onarıma alındı.

Foça Demokrasi Meydanı’nda bulunan, yapılmasını balıkçılık camiasının büyük memnunlukla karşıladığı Balıkçı Heykeli kısa sürede ilçenin en tanınmış unsurlarından biri haline geldi. Ziyaretçiler burada hatıra fotoğrafı çektirmek için yarışır oldu. Ancak kaidesinin olmaması, insan ve çevre etkilerine açık olması, zaman zaman bisiklet, motosiklet gibi araçların dayanması, fotoğraf çektirmenin yanı sıra çocukların oyun alanı haline gelmesi nedeniyle heykel yedi ayda yıprandı.



Heykelin yapımcısı da olan heykeltıraşlar Müge Orçun ve Özgür Bilgi 7 Ağustos 2012 Salı günü iç kısmı demir konstrüksiyon, dışı polyester kaplı heykeli onarıma aldılar. Aslı yüksek bir kaide üzerine tasarlanmış heykelin bu haliyle daha samimi, ancak yıpranmaya daha müsait bir konumda olduğunu belirten Heykeltıraş Özgür Bilgi onarımın bir-iki gün içinde tamamlanacağını söyledi.

Bilgi; “Alanında örnek ve tek olan Balıkçı heykeline Foçalıların daha fazla özen göstermeleri gerekir. Biz eserimizin gördüğü işlevden, Foça’ya kattığı artılardan mutluyuz. Ömrünün uzun olması için ona zarar verecek tutum ve davranışlar konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2485
Okunma: 2485












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)