ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da şarap etkinliğinin iptali protesto edildi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.7.2012    

Foça’da şarap etkinliğinin iptali protesto edildi



Foça Belediyesi’nin yerel şarap üreticilerinin katkılarıyla 20 Temmuz 2012 Cuma akşamı düzenlediği ve bir gün önce “Ramazan Ay’ının ilk günlerine rastgelmesi nedeniyle” yapılmayacağını açıkladığı “Zamanın İçinden Akan Şarap” etkinliğinin iptal edilmesi Foça’da çeşitli gruplar ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet Kadınları Foça Şubesi, İşçi Partisi Foça Şube Başkanlığı, Çevre Dostları Derneği ile Slow Food Foça Zeytindalı grubunun bazı üyelerinin katıldığı basın açıklaması Uluslararası bağcılık çalışmaları ve Foça Karası üzümlerini tekrar hayata geçirmesi ile tanınan Volkan Sucukçu tarafından yapıldı.



Sucukçu; etkinliğin bir içki içme, kafa çekme etkinliği değil, kültürel bir faaliyet olduğunu, Foça gibi Türkiye’nin en batısında yer alan bir kentin restoranlarında isteyenlerin her akşam istediği kadar içkisini içtiğini, diğer yandan ibadetini yapmak isteyenlerin de dilediği gibi ibadetlerini yaptıklarını, kimsenin inancı ve yaşamına müdahale edilmeyen bu hoşgörü kentinde bu etkinliği düzenleme nedeninin batılıların Foça’ya teşekkür etmek amacıyla bir vefa konseri vermek istemeleri olduğunu söyledi.

Volkan Sucukçu; “Bir Cumhuriyet karşıtı sözde dinci bir gazetenin asılsız, saptırıcı hiçbir mantığa uymayan provake yazısıyla bu konserin belediye tarafından iptal edilmesini son derece yanlış ve düşündürücü buluyoruz. Cehalet ve mahalle baskısının en mükemmel örneği budur. Biz Foça’da görevli STK ve kurumlar bu olayı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Azınlığın çoğunluğa tahakkümünün son derece belirgin bir örneğini Foça’da görmek ve yaşamaktan son derece utanç duyuyoruz. Foça halkının da bu konudaki telin ve protestolarını bekliyoruz.” dedi.

Volkan Sucukçu; Foça Belediyesi’nin zamanlama ile ilgili konudan dolayı yabancı konuklardan özür dilediğini, etkinliğin Ramazan ayı sonrası 20 Ağustos - 30 Ağustos tarihleri arasında bir günde yapılacağını sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3025
Okunma: 3025












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)