ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Meditasyon’lu Kişisel Gelişim Konferansı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.7.2012    

Foça’da Meditasyon’lu Kişisel Gelişim Konferansı



Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Çalışma Grubu 18 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 18.00’de Reha Midilli Kültür Merkezi’nde “Kişisel Gelişim” konulu konferans ve devamında uygulamalı meditasyon gerçekleştirdi.

Berna Cavildak ve Filiz Aytuğ’un konuşmacı olarak yer aldığı konferansı büyük çoğunluğu bayanlar olmak üzere izleyen 100’den fazla kişinin arasında usta yönetmen Orhan Oğuz da vardı.

İlk bölümde konuşan Berna Cavildak kişisel gelişim ile ilgili teknik konular ve terimlere değindi. Cavildak; Kişisel Gelişim konusunu Affetme ağırlıklı olarak işledi. Çalışmalarının esasını Nöro linguistik Programming (NLP)’in oluşturduğunu, bu program kapsamında, Reiki, Emotional FreedomTechniques (EFT)(Duygusal Özgürleşme Tekniği), Meditasyon, Sedona (Acı Veren Duyguları Serbest Bırakma) veYoga tekniklerini kullandıklarını söyledi.

REIKI DİN YA DA İNANÇ DEĞİLDİR

Cavildak; “Reiki bir din yada inanç değildir. Herkes tarafından öğrenilip uygulanabilir. Tıbbı reddetmez, aksine tamamlayıcıdır. Geleneksel tıp tedavisi gören hastaların iyileşme sürecini yüzde elli hızlandırmaktadır. Dünyada birçok hastanede özellikle Onkoloji bölümlerinde tamamlayıcı tıp adı altında uygulanmakta, eğitim kurumlarında öğretilmektedir.” dedi.

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı da olan Eczacı Filiz Aytuğ; insanların kendilerini tanımalarını sağlamak, sıkıntıları ve sorunlarıyla yüzleştirmek, hayatlarını değiştirerek yeni bir yaşam kurabileceklerini kendilerine göstermek amacıyla bu toplantıları yaptıklarını söyledi.

KORKU SEVGİ VE AFFETME YAŞAMIMIZI ETKİLİYOR

Aytuğ; “İlk toplantımızı 23 Nisan’da gerçekleştirmiştik. O günden sonra gelen olumlu tepkiler ve talepler bizi bu yönde etkinlikler yapmaya ve bunları sürekli hale getirmeye yönlendirdi. Tüm yaşananlara, dağarcıklarda biriken tüm olumsuzluklara, gelinen noktalardaki tüm umutsuzluklara rağmen her şeyi bir kenara bırakıp anı yaşamanın mümkün olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Kişiselden başlayarak, yaşadığımız yere, ülkeye ve dünyaya ilişkin sorunların hepsinin kendimizden kaynaklandığını ve istersek tüm bu sorunların yine kendimiz tarafından çözüleceğini kabul ediyoruz. Kişinin sahip olduğu gücün farkına varmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kişinin kendi zihnine yardımcı olmasını sağlamak istiyoruz. Önce kendi varlığımızı tanımalıyız diyoruz. Korku ve sevgi’nin etkilerini gösteriyoruz. Affetme’nin sihrini ortaya koyuyoruz. Her sıkıntı dan kurtulmak için dört sihirli cümleciğimiz var. “Özür dilerim”, ”Seni Seviyorum”, ”Lütfen Beni Bağışla” ve “Teşekkür Ederim”. İnanarak ve bu cümlecikleri sık kullanarak kişisel gelişim yolunda büyük mesafeler alıyoruz.” dedi.

ORHAN OĞUZ DA MEDİTASYONA KATILDI

Bir süredir hayat arkadaşı Nilüfer Açıkalın’la birlikte Foça’da yaşayan Orhan Oğuz’un tüm diğer izleyicilerle birlikte konuşmaları büyük dikkat ve ilgiyle dinlediği, son bölümde Filiz Aytuğ’un yaptırdığı 18 dakikalık meditasyon bölümüne katıldığı görüldü.

Toplantıya katılanlar kişisel ve ruhsal olarak kendilerini tanıma yollarını öğrenmenin yanı sıra, meditasyon sonrası gerginliklerinden sıyrılmış, huzurlu bir şekilde ayrıldıklarını söylediler.

Foça Belediyesi Meclis Üyesi Ayla Aksoy toplantı sonrası Filiz Aytuğ’a teşekkür etti ve çiçek verdi.



ÜCRETSİZ KAYITSIZ HERKES KATILABİLİR

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Çalışma grubunun bu tür toplantıları sohbet ya da kişisel gelişimle ilgili bilgilendirme amaçlı toplantılar adı altında belirli aralıklarla tekrarlayacağı, ücret talep edilmeyen, kayıt gerektirmeyen bu toplantılara dileyen herkesin katılabileceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2726
Okunma: 2726












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)