ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Oktay Vural’dan AKP ve CHP’ye sert sözler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.7.2012    

Oktay Vural’dan AKP ve CHP’ye sert sözler



Partisinin Geleneksel 3. Foça Şenliği’ne katılan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural uygulanan ekonomik, iç ve dış politikalar nedeniyle AKP ve Başbakan Erdoğan’a, terör, PKK ve Alevilik ile ilgili yaklaşımları nedeniyle de CHP’ye sert sözlerle yüklendi.

Konuşmasına; “Her şeyden önce Cumhuriyeti bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, üç hilalli bayrağı siyaset ve fikir dünyamıza katarak bugünlerimize getiren Başbuğ Alpaslan Türkeş’e, gazilerimize, şehitlerimize minnetlerimi sunuyorum” sözleriyle başlayan Oktay Vural, Büyük Türk Millet ailesinin huzurunu bozmak, böldürmek, çatıştırmak, ay yıldızlı bayrağı indirmek isteyenlere karşı, inadına birlik, kardeşlik türküsü söylemeye devam edeceklerini söyledi.

Vural; “Buraya haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan olmadığımızı göstermeye geldik. Biz Washington’da, Brüksel’de, Erivan’da, Erbil’de değil burada sizlerle birlikte olmak için siyaset yapıyoruz. AKP ve CHP’ye oy veren kardeşlerim bu partiler bizi nereye götürüyor diye oturup düşünsünler.

KARABURUN’DA AKP’Yİ ÇÖKERTTİK

“Karaburun’da AKP’yi çökerttik. Meclis üyelerinin tamamı MHP’ye katıldı. İzmir’de yıllarca oy alıp hizmet getirmeyenlere mecbur değiliz. AKP’ye mahkum, CHP’ye mecbur değiliz.”

“Torbalı’nın Selçuk’un köylerine gittim. Çiftçi perişan. Metropollerde emekliler perişan. Vatandaş gırtlağına kadar borca batmış. Küçük esnaf, AVM’lerde çalışan işçi konumuna gelmiş. Milli kimliğimiz tartışılır hale gelmiş. Cumhuriyetimiz tartışılır hale gelmiş. Ama bunlar gündeme gelmiyor.. Sırça köşklerde birileri kuyuya bir taş atıyor. Bütün basın bu taşı çıkarmaya çalışıyor.”

“Habur’da teröristi karşılıyorlar, Askerimize, polisimize kurşun sıkanla Oslo’da aynı masaya oturuyorlar. Bu ne utanmazlıktır. İnsanın tüyleri diken diken oluyor.”

“Analar Ağlamasın” diye bir şeyler uydurmuşlar. Analar asıl vatan bölünürse ağlar. Yüzde 48 oy alan Tayyip Erdoğan, Leyla Zana’dan medet umuyor. AKP’ye oy verenler sana oy verdi Leyla Zana’ya vermedi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Leyla Zana’nın bu politikalarını benimsemesi her şeyden önce kendisine oy veren insanlara hakarettir. Zana Başbakanlık konutunda akil kadın diye ağırlanıyor. Diğeri de akil adamlar diye tutturmuş. Madem öyle Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Erdoğan o zaman akil kadınla birlikte oturun. Buradan sesleniyorum hangi parti olursa olsun Önce Türkiye diyorum. Her parti kendine dikkat etsin. Cumhuriyetin temelleri konusunda herkes dikkatli olsun. Bu milletin adı Türk Milletidir. Bu milleti ayrıştıran hiçbir projede yer almayız.”

EY CHP AYAĞINI DENK AL

“Ey Cumhuriyet Halk partisi sen de ayağını denk al. Atatürk’e katliamcı diyen adamları konuşturuyorsun. Alevilik başka bir dindir diyenleri konuşturuyorsun. Haddini bileceksin. Bu mesele partiler üstü bir meselesidir. 81 ilden insanların huzur içinde yaşadığı bir kentten İzmir’den “İzmir Mutabakatı” istiyoruz. İnsanların içine fitne sokmayınız.”

“Her asker öldüğünde ardından operasyon başladı deniyor. Terörle mücadele proaktif olmalıdır, önleyici olmalıdır. Kandil yanı başımızda, Türk bayrağını as diyoruz. Assak ne olacak diyor. Suriye de Esad’a gitmeli diyen başbakan, Kandil’in kökünü kurutmak için neden kılını kıpırdatmıyor. Elini tutan mı var. TBMM’de 511 milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’a Kandil’i bitir talimatı verdi. Ama Kandil’den yönetilen terör örgütü Türkiye Cumhuriyetine çözüm dayatıyor. AKP’ye oy veren kardeşlerim elinizi vicdanınıza koyun. Obama gidiyor Afganistan’da Bin Ladin’i vuruyor. Beyefendiler alkışlıyorlar. Türkiye de operasyon düzenlediğin zaman maalesef Türkiye’yi eleştiriyorlar.

“Türk dış politikası milli olmalıdır. Karada askerimizin başına Amerikalı çuval geçirdi, denizde İsrail gemide vatandaşlarımızı öldürdü, havada Suriye uçağımızı düşürdü. Bu nasıl bir dış politikadır. Komşularla sıfır sorun diye başladılar, kala kala Barzani’ye kaldı Türkiye. Bugün Türkiye’nin milli menfaatleri korunmuyor. 400 yıl Ortadoğu’da kaldık kimsenin burnu kanamadı. Bugün bir komşumuzda iç savaşı esnasında silahlardan bir tanesini vermesi kabul etmek mümkün değildir.”

“Biz cesaretimizi büyük Türk Milletinden alıyoruz. Yahudi cesaret madalyasıyla bu millete zulmedenlerden olmadık. Artık dönme vakti geldi. AKP çatırdıyor. AKP’yi oluşturan koalisyon çözülüyor.” Dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2378
Okunma: 2378












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)