ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
MHP'den Geleneksel 3. Foça Şenliği

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.7.2012    

MHP'den Geleneksel 3. Foça Şenliği



MHP Foça İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları’nın düzenlediği üçüncü Foça Şenliği 15 Temmuz 2012 Pazar günü gerçekleştirildi.

Saat 15.00’da parti binası önünde konserine başlayan Manisa Şehzadeler Mehteran Grubu Reha Midilli Caddesi Sevgi Yolu, Küçükdeniz Sahil Caddesi ve Demokrasi Meydanı’nda marşlar ve şarkılar çalmaya devam etti. Denizde yüzenler, sahilde güneşlenenler, güzergah üzerinde bulunan esnaf ve vatandaşlar 40 derecenin üzerindeki sıcağa rağmen geleneksel kıyafetleriyle görsel şölen yaratan mehter takımının çaldığı parçalara alkışlarla karşılık verdi.

Saat 19.00’da Demokrasi Meydanı’nda başlayan programın büyük bölümünde sahne alan internet dünyasının fıkracı “Ofli Hoca”’sı “Oflu Ali” izleyicileri gülmekten kırdı geçirdi. Dağarcığında 5000’in üzerinde fıkra olduğunu söyleyen Ali, Karadeniz şivesiyle fıkradan fıkraya yaptığı seri geçişlerle de dikkat çekti.

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, çok sayıda İzmir İlçe başkanları, Kadın Kolları temsilcileri, partililerin yanı sıra şenliği 3000’den fazla vatandaşta coşkuyla izledi.

Necat Karataş ve Oktay Vural’ın birer konuşma yaptığı gecede İzmirli Taylan, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı.

MHP’li gençler konser boyunca “ Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, ”İmralı Basılsın, Apo İti Asılsın”, “Menemen Ovası, Bozkurtlar Yuvası”, “Erdoğan Şaşırma, Sabrımızı Taşırma”, “Alpaslan Türkeş’in Askerleriyiz” şeklinde sloganlar attılar.



MHP Foça İlçe Başkanı Hanifi İspirli; Foça’da gerçekleştirdikleri şenliğin artık geleneksel hale geldiğini, partilileri ve vatandaşları bir araya getirmede büyük bir işlevi yerine getirdiğini, 10 Temmuz 2010 tarihinde Foça Demokrasi Meydanı’nda “Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat” davetiyle başlattıkları, geçen yıl “Ses Ver Türkiye” sloganıyla devam ettikleri etkinliğin artık MHP Foça Şenlikleri olarak anılacağını söyledi.

Hanifi İspirli; “Şenlikler o kadar ilgi gördü ki, esnafımız, vatandaşlarımız, partililerimiz devamı konusunda ısrarcı oldular. İl Başkanlığımızın da oluruyla MHP’nin Geleneksel Foça Şenliği olarak bundan sonraki yıllarda da sürmesini kararlaştırdık. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz şenliğin ardından mübarek Ramazan Ay’ı geliyor. Ramazan Ay’ının başta İslam alemi olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Sonsuza kadar var ol Türkiye, Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Şenlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar büyük bir coşkuyla devam etti. Finalde binlerce kişi bir ağızdan Mustafa Yıldızdoğan’ın gönüllerde taht kuran “Ölürüm Türkiyem” türküsünü sanatçıyla birlikte söyledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2447
Okunma: 2447












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)