ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP yerel seçim startını Foça’dan verdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.7.2012    

CHP yerel seçim startını Foça’dan verdi



Cumhuriyet Halk Partililer 12 Temmuz 2012 Perşembe gecesi Foça Liman Restoran’da düzenlenen Birlik ve Dayanışma Yemeği’nde bir araya geldiler. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği gecede yerel seçimlerin startı da verildi.

CHP Foça İlçe örgütünün düzenlediği yemeğe; CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, eski milletvekilleri Muharrem Toprak, Ali Rıza Bodur, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça eski Belediye Başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile 750 dolayında partili katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MESAJ: AKP İKTİDARINA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Yemek öncesi CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert tarafından okunan mesajında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partililere şöyle seslendi.; “AKP iktidarında yandaşları dışında kalan vatandaşlarımızın sıkıntıları giderek artmış, yargı baskı altına alınarak korku imparatorluğu yaratılmış, insanın adalete inancının kalmadığı hukuksuzluğun, yolsuzluğun, yoksulluğun çok büyük boyutlara ulaştığı içerde ve dışarıda saygınlığı kalmamış bir ülke yaratılmıştır. Sevgili yol arkadaşlarım. Gerçekten zor günler yaşıyoruz. Birilerinin gönüllü taşeronluğunu yapan AKP iktidarına teslim olmayacağız. Biz bu ülkenin adalet isteyen, özgürlük isteyen, demokrasi isteyen insanları olarak teslim olmayacağız. CHP olarak biz AKP iktidarının maskesini indirmek, bu ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak düzeni kurmak için yola çıktık. Hedefimiz iktidar. Sizlerin özverisi, katkısı, desteği ve geceli gündüzlü çalışmasıyla CHP’yi iktidara getireceğiz. Çünkü ülkemizi ve insanımızı AKP’nin yarattığı tahribattan, yolsuzluktan ve hukuksuzluktan bir an önce kurtarmanın başka bir yolu yoktur. Bu nedenle örgütümüze olan inancımı tekrarlıyorum”



ASLOLAN ATATÜRK’TÜR, CUMHURİYET’TİR

Kılıçdaroğlu’nun alkışlarla sona eren mesajının ardından Osman Mert yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi; “Bu geceyi düzenlememizin amacı olan bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İnsanoğlu’nun en büyük hatası elindekinin değerini kaybettikten sonra anlamasıdır. Atatürk Cumhuriyeti kurarken temel değerlerin korunması için CHP’yi de bu değerlerin güvencesi olarak kurmuştur. Bazı değerlerimizi kaybettik. İktidarı tekrar ele geçireceğimiz güne kadar birbirimize karşı hoşgörülü, saygılı, sevgi dolu olalım. Kişisel hırsları bir yana bırakalım. Yerel seçimlerin startını verdiğimiz bu akşam birbirimize destek olarak, yanlışlarımızı düzelterek, Atatürk İlke ve İnkılapları’nı tekrar hayata geçirmenin, iktidar olmanın yolunu açmalıyız. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in devamını sağlamak için siyasete girdik. Aslolan Atatürk’tür, Cumhuriyet’tir, Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

REHA MİDİLLİ’Yİ ANMA ŞİLDİ

Merhum hayırsever işadamı, Foça eski Belediye Başkanlarından Reha Midilli’nin rahmet ve saygıyla anıldığı gecede CHP İlçe Başkanı Osman Mert ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından verilen şildi Reha Midilli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi aldı. Çelebi konuklara teşekkür etti. Duygulanarak konuşmasını tamamlayamayan Çelebi alkışlarla kürsüden ayrıldı.

DEMİRAĞ; “CHP’Lİ BAŞKANLAR ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYOR”

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ konuşmasında yerel yönetimlerdeki başarılarının arkasında kadınların ve gençlerin çabalarının büyük payı olduğunu söyledi. Demirağ; Ülkemizin durumu ve yerel yönetimlerin durumu hepinizin malumudur. CHP’li Belediye Başkanlarının ne kadar zor şartlarda görev yaptığı apaçık ortadadır. Hep birlikte iktidara yürüyoruz. İşimiz Türkiye, Gücümüz Türkiye” dedi.

ALİ ENGİN; “GÜN KALKIŞMA GÜNÜDÜR”

Konuşmasına başlamadan önce Reha Midilli’yi minnetle andığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,15 yıldan beri aralıksız Foça’ya gelip gittiğini buradaki etkinliklerin hemen hepsine katıldığını, Karşıyakalı olmasına rağmen bu nedenle kendisini Foçalı saydığını söyledi.

Ali Engin; “Foça demokrasinin en iyi işlediği beldemiz. Parti içi demokrasinin en iyi işlediği ilçe örgütümüz. Kendi içerisinde ön seçimlerini yapan, çarşaf listeyi yıllardır kendisi uygulayan ilçe örgütümüzdür. Bu nedenle geçmiş ilçe başkanlarımızla birlikte mevcut genç başkanımız Osman Mert’i de, bütün Foçalı üyeleri de gönülden kutluyorum. Ülkemiz için gün birlikte olma günüdür. Gün ayrıntılara takılmama günüdür. Gün Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda olduğu gibi hep beraber, birlikte kalkışma günüdür. Birlikte mücadele etme günüdür” dedi.

Atatürk’e olan benzerliği ile dikkat çeken oyuncu Göksal Kaya’nın da konuklar arasında yer aldığı ve büyük ilgi gördüğü gece Grup Sıla’nın çaldığı türküler, halk ezgileri ve oynanan zeybeklerle devam etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2311
Okunma: 2311












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)