ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da domuzlar sokağa indi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.7.2012    

Foça’da domuzlar sokağa indi



İzmir’in turistik ilçesi Foça’da, domuzlar mahalle aralarına inmeye başladı. Yazlık sitelerde oturan ve özellikle Atatürk Mahallesi’nde işyeri bulunan bazı vatandaşlar müracaatlardan sonuç alınamaması, konuya el atılmamasına büyük tepki gösteriyor. Geceleri işyerleri ve evlerinin önüne gelen domuzlardan korunmak için meskun mahalde silah kullanma izni talep edenler var.

FİDANLIĞI TALAN EDİP KÖPEKLERE SALDIRDILAR

Şehrin göbeği sayılabilecek Atatürk Mahallesi Reha Midilli Sağlık Ocağı karşısında fidan, çiçek ve bahçe bitkileri üretimi yapan Hayrettin Avcı aylardır tek geçim kaynağı olan ürünleri korumak için geceleri nöbet tuttuğunu, buna rağmen 30-40 adetlik sürüler halinde saldıran domuzlarla baş edemediğini söylüyor. Avcı, 28 Haziran 2012 gecesi iki köpeğinin böyle bir saldırı sonucu parçalanarak öldüğünü, kendisinin de onları kurtarmak isterken yaralandığını ve henüz iyileşemediğini söyledi. Avcı; “İmdat diyoruz, artık imdat. İşimiz ve canımız için imdat” dedi



SOKAĞA ÇIKMAKTA, UYUMAKTA MÜMKÜN DEĞİL

Atatürk Mahallesi sakinlerinden Nabi Duru mahallelerinde gece sokağa çıkamaz hale geldiklerini, eskiden yılda bir kez usta avcılarla avlanan domuzların sayısının doğal dengeyi koruyacak seviyelerde tutulduğunu, birkaç yıldır bu işlemin yapılmadığını, doğal yollardan da domuz ölümlerinin doğurmalarına oranla çok az kaldığı için domuz popülasyonunun aşırı artış gösterdiğini söyledi. Duru; “Gece 21.30’dan sabaha kadar evlere hapsoluyoruz. Domuzlar ve onlara havlayan sokak köpeklerinin seslerinden uyumakta mümkün değil. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sayın İzmir Valimizden soruna acilen el atmasını istiyoruz” dedi.

DOMUZLAR ŞAP HASTALIĞINI YAYIYOR

Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe de artan domuz sayısıyla birlikte besicilik yapan üyelerinin hayvanlarında şap hastalığının görüldüğünü söyledi. Yüksektepe domuzların şap hastalığının en büyük yayıcısı olduğunu vakit geçirilmeden derhal önlem alınmasını beklediklerini söyledi.

TRAFİK KAZALARINA SEBEP OLUYORLAR

Evlerin bahçelerine, çöp konteynerlerinin olduğu bölgelere, yiyecek ve su birikintileri olan yerlere, hemen her gece inen domuzlar karayolu ulaşımını da etkiliyor. İzmir Çanakkale karayoluna olan 26 kilometrelik güzergah ile Foça – Yenifoça – Kozbeyli - Gerenköy bölgelerinde gruplar halinde yollara fırlayan domuzlar trafik kazalarına neden oluyor.

BELEDİYE KATKI KOYMAYA HAZIR

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ilgililere gerekli müracaatları yaptıklarını, sorunu ilettiklerini belirterek şunları söyledi; “Şu anda Foça’daki en büyük sorunlardan biri yaban domuzlarının çok yoğun olması. Burada gördüğümüz bir tanesine karayolunda seyahat eden bir vatandaşımız çarptı. Domuzlar Foça ve Yenifoça’da şehir merkezine kadar inme aşamasına geldiler. Vatandaşlar bu durumdan çok şikayetçi. Gerekli müracaatları yaptık. Biz üzerimize düşen katkıyı koymaya hazırız. Umarım kısa süre içersinde ilgililer harekete geçer ve elbirliğiyle bu sorunu çözeriz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2926
Okunma: 2926












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)