ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tükoder’den Telekom abonelerine müjde

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.7.2012    

Tükoder’den Telekom abonelerine müjde



Türk Telekom'un Ev Avantaj tarifelerini kullanan abonelerden haksız yere ikinci kez vergi alınması ile ilgili olarak TÜKODER Foça Şubesi’nce bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada Ev Avantaj 100/200/300/özgür...tarifelerini kullanan tüketicilerin, hangi tarihte bu paket'e abone olmuşlarsa o tarihten itibaren her ay tahmini olarak kendilerinden haksız olarak alınan 6 TL, (yıllık:12X6=72TL.) 2 yıllık 144 TL. arasında değişen paralarını geri alabilecekleri bildirildi.

Tükoder Foça Şube Başkanı Özkan Yılmaz imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

Değerli tüketicimiz, Yeni Foça’dan Bülent Ertür’ün Türk Telekom aleyhine açmış olduğu Ev Avantaj tarifelerinden ikinci kez alınan vergi konulu dava, İzmir 1 nci Tüketici Mahkemesi’nce hukuka aykırı bulunarak 24 Nisan 2012 tarihinde kesinleşti.

Söz konusu karara göre, Ev Avantaj tarifelerinde paket ücreti olarak gösterilen tutarın zaten KDV’li tutar olduğu ve bu tutara 2. kez vergi tahakkuk ettirilerek mükerrer vergi tahsil edildiği gerekçesiyle fazla tahsilatta bulunulmuş ve dava tüketici lehine sonuçlanmıştır.

Peki bu durumda Ev Avantaj tarifelerini kullanan tüketicilerimiz nasıl hareket edeceklerdir:

Yapmaları gereken ilk şey, örneğini sunduğumuz dilekçe ile bulundukları bölgedeki Türk Telekom Bayiliklerine başvurarak kendilerinden haksız olarak alınan bedellerin iadesini isteyeceklerdir. İkinci olarak Türk Telekom’dan olumsuz yanıt aldıklarında ikinci bir dilekçe ile bulundukları ilçedeki Kaymakamlık Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine müracaat edebileceklerdir.

Tüketicilerimiz, dilekçe örneklerini derneğimizden alabilirler. Ayrıca Tükoder Genel Merkezi sitelerinde de bulabilirler.

Seyfi GÜL







Okunma: 2674
Okunma: 2674












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)