ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça İlçe Örgütü hesap verdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.7.2012    

CHP Foça İlçe Örgütü hesap verdi



Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Osman Mert, 5 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'da ilçe binasında partisinin İzmir İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya açıklamalarıyla katılan CHP’nin İl Genel Meclisi’ndeki Foçalı iki üyesi Vedat Aksoy, Yusuf Çemrek ve Büyükşehir Meclis üyesi ve Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe geliştirilen ve tamamlanan projeler hakkında bilgiler verdiler. İlçedeki sorunlara ilişkin soruları yanıtladılar.

Osman Mert açış konuşmasında “Bu toplantıları aylık periyodik olarak tekrarlayacağız. Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi, Büyükşehir ve Foça Belediye Meclis üyelerimizle birlikte hangi projeler üzerinde çalıştığımızı, köylerde, mahallelerde ve ilçe merkezinde halkımız yararına gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri düzenli olarak aktaracağız. Halkımıza bilgi ya da başka bir deyişle hesap vereceğiz ” dedi.

GERENKÖY-KOZBEYLİ SAPAĞI VE KENT GİRİŞİNE YENİ DÜZENLEME

Osman Mert; Gerenköy-Kozbeyli sapağı ve Uğur Mumcu Parkı önündeki kavşaklarda çok sayıda trafik kazası meydana geldiği ve buralarda trafik lambalarıyla yeni bir düzenleme yapılması için ilgili birimlerle birlikte ortak çalışma yapıldığını açıkladı.

YAPTIKLARINI SATAMAYAN BİR EKİBİZ

İkinci olarak söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Vedat Aksoy açıklamalarına; “yaptıklarını satmayı beceremeyen bir ekibiz” sözleriyle başladı. Yasal olarak köy içi yollarının yapılması ve köy içindeki diğer ihtiyaçlara cevap vermekle yükümlü olduklarını, bu kapsamda Ilıpınar, Yeniköy, Yeni Bağarası, Kozbeyli ve Gerenköy’ün arka sokakları dahil tamamına yakınına 8700 metre beton parke ve beton bordör kaplandığını, kalan küçük bölümün 2012 yılı içinde tamamlanacağını söyledi.

KÖYLERE YOL, ÇÖP KONTEYNERİ VE MOBESE

Vedat Aksoy; “İlçe bağlısı köylere alınan 60 adetle çöp konteyner eksiği kalmadı. 40 adet daha yedek olarak temin edildi. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için Kozbeyli köyüne Mobese kamera sistemi yapıldı. Kısa sürede 7 – 8 olay aydınlatılarak güvenlik sağlandı. Diğer üç köyümüze de aynı sistemin kurulması için tarafımızdan verilen önerge kabul edildi. Programa alındı. Hayvancılık ve tarımla uğraşan köy halkımız mal güvenliği açısından daha rahat bir uyku uyuyacaktır. Tarım İlçe Müdürlüğü’nün hayvancılıkla ilgili el terminali ihtiyaçları karşılanmıştır. Yol onarımları, beton boru alımları talep edildikçe yapılmaktadır. Yeni Bağarası’nda süt üreticilerine soğuk zincir şartlarına uygun depolama tankı ve ufak yangınlara müdahalede kullanılacak su tankı temin edildi. Ayrıca üretim yollarının stabilize yapılması için de 70.000 Tl’lik bir ödenek çıkarıldı.” dedi.

1 MEGAWATTLIK BİYO ENERJİ ÜRETİM TESİSİ ELEKTRİK, BİYOGAZ VE GÜBRE ÜRETECEK

Büyükşehir Meclis Üyesi ve Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe ; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müşteri kurum olmak üzere Foça Özel Çevre Koruma bölgesine İzmir İl Özel İdaresi ortaklığında özel bir biyogaz üretim tesisinin yapılması için protokol hazırlandığını belirtti.

Yüksektepe; yapılan tespitlere göre yörede 2 Megawatt’lık enerji üretme kapasitesinin olduğunu, bir Alman firmasıyla yap-işlet-devret yöntemiyle 1 Megawatt’lık bir biyo enerji tesisinin kurulması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Yüksektepe; böylece hayvansal atıklardan, evsel atıklardan hem elektrik, hem biyogaz, hem gübre elde edilirken, hava kirliliğinin önlenmesine, bunlardan çıkan sera gazlarının ozon tabakasına verdiği zararın azalmasına, anlaşmalardan dolayı devletin ödediği tazminat miktarının düşmesine katkı yapılacağını belirtti. “Türkiye’de Belediyeler çapında bir ilk olacak bu projemizi yakın zamanda hayata geçirebileceğimizi umuyoruz.” dedi.

GÖLET BİZİM PROJEMİZDİR

Ercan Yüksektepe; Foça Belediyesinin 2009 yılında DSİ’ye öneri yazısı üzerine Yeni Bağarası mezarlığı yanındaki bölgeye gölet inşasına başlandığını, göletin 460 dönüm tarımsal alanın sulanmasında, yangınların söndürülmesinde, yaz döneminde yabani hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını söyledi.

Konuşmacılar; son bölümde basın mensuplarının yöresel sorunlarla ilgili sorularını cevapladı. Başkan Osman Mert toplantının hem bilgilendirme hem de basın gözüyle sorunların algılanması yönüyle çok yararlı olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Seyfi GÜL







Okunma: 2669
Okunma: 2669












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)