ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP’li gençlerden hükümete ağır eleştiriler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.7.2012    

CHP’li gençlerden hükümete ağır eleştiriler



Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Gençlik Kolu Başkanı Yetkin Atak, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirdi.

Yetkin Atak; 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 20.00’da CHP Foça ilçe binasında yapılan basın toplantısında partisinin il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimlerini atamayla değil demokratik seçimler yaparak belirlediğini, bunun CHP’nin demokratik yapısını işaret eden ilk kıvılcımlar olduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Atak, 12 Mayıs 2012 tarihinde seçilen Foça İlçe Gençlik kolları üye sayısını 132’den 170’e çıkardıklarını, il ve ilçeler olarak ortak projeler üzerinde çalıştıklarını, gençliğin en büyük sorunu olan işsizliğe çare bulmak için büyük çaba harcadıklarını belirtti.

Atak; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Foça ve Foça Tatil Köyü’ne yaptığı ziyaret konusuna da değindi. Atak; ”Foça’ya ve Foça Tatil Köyü’nün turizme kazandırılması yolundaki çabalara katkı koyan kim olursa olsun kendisine teşekkürü bir borç olarak biliriz. Ama biz şunu sormak zorundayız. Club Med bu şekilde açılabiliyorsa sekiz yıldır neden kapalı kaldı. Umarız bakan Günay’ın sözleri havada kalmaz. Verilen sözlerin takipçisiyiz.”

4+4+4 eğitim sistemine değinen Atak; AKP eğitim öncesi dönemi zorunlu hale getirmek yerine, ilköğretim yaşını bir yıl öne çekti. Laik Cumhuriyete yakışmayacak bir sistem, AKP hükümetince cebren ve hile ile komisyondan ve meclisten geçirildi. Bu eğitim sistemi erkeklerin az ücret, çok iş mantığıyla ucuz iş gücü olarak kullanılmasına, kadınların evlerine kapatılarak mutsuz bireyler olmasına, çocuk gelinlerin artmasına neden olacaktır. Bu sistem ülkemizin sosyoekonomik yapısına uygun değildir. Bu yıl iki farklı yaş grubu öğrencilerin okula başlamaları pedagojik sorunlar ortaya çıkaracaktır. 13 yaşındaki bir çocuğun meslek seçmesi ne kadar mantıklıdır. Düşük ücretle başkalarının kesesini doldurmaya çalışacak bu nesil mutsuz, umutsuz, yarınsız olacaktır. Sadece; yetişen dindar neslin sırtından keselerini dolduranlar “Bize nasip ettiğin ucuz işçiler için sana minnettarız Tayyip” diyecekler. Seçmeli dersler daha öncede vardı. Ancak bu yolla 11 yaşındaki çocuk, işçi yapılıp sırtından para kazanılamazdı. 9 yaşındaki çocuk İmam hatip okullarına gidemezdi. 9 yaşındaki kız çocukları haremlik selamlık okullarda türbanlarıyla okuyamazlardı. “Kadın erkek eşitliği doğasında yok”diyen Başbakan rahat edemezdi.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2259
Okunma: 2259












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)