ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bakan Günay; “Foça turizmin parlayan yıldızı olacak”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 5.7.2012    

Bakan Günay; “Foça turizmin parlayan yıldızı olacak”



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 10 yıla yakın bir süredir kapalı duran Foça Club Med Fransız Tatil Köyü’nde incelemelerde bulundu. Günay çürümeye terk edilen ve kısa süre önce kamuya ait bölümü Bakanlığı’na devredilen tesisin turizme tekrar kazandırılması için hızlı bir çalışma yapılacağını ve bu yıl içinde işletilmesi için tekrar ihaleye çıkılacağını söyledi.



4 Temmuz 2012 Çarşamba gün 14.30’da Foça’ya gelen Bakan Günay tesislerin durumunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için Fransız Tatil Köyü’ne geçti. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ak Parti İl Başkanı Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ETİK(Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler , İzmir İl Özel İdaresi genel sekreteri İrfan İçöz de incelemeler sırasında hazır bulunarak tesis ve özelleştirme aşamaları hakkında Kültür ve Turizm Bakanı’na bilgi verdiler.

Türkiye’de 60’lı yıllarda turizm birkaç noktada telaffuz edilirken bir turizm merkezi olarak dünyaca bilinen Foça Tatil Köyü’nün 2000’li yıllarda özelleştirme sürecine alındığını ancak özelleştirilemeyerek metruk kaldığını söyleyen Bakan Günay; “10 yıla yakın bir süredir atıl kalan tesisin tekrar ihaleye çıkması için birkaç girişim yapmıştım. Ancak talebimiz bir sonuca vardırılamamıştı. Şimdi nihayet Maliye Bakanlığı buranın hazineye ait olan kısmını bize devretti. İhale sürecine burayı da katmıştım, ama şimdi yerinde gördüm ki dahil edilmesi gereken bir orman arazisi de var. O araziyi de nazari dikkate alarak beraberce ilan paketi içine koymamız daha yararlı olacaktır. Burada İzmir de bahsettiğim bir tatil konseptinin daha önceki yıllarda yapılmış bir örneği var. Biz bu örneği bozmadan, daha yüksek yapılaşmaya imkan vermeden bu konsepti devam ettirmek durumundayız, kararındayız. Buradaki ağaç dokusu korunacak, hatta daha da arttırılacak. Kapasitesinde biraz arttırmalar yapılabilir. Orman arazisini de kattığımız zaman 280 dönümlük bir alan ortaya çıkıyor. Bu oldukça büyük bir alan. 800 - 1000 yatak civarında bir tatil köyü düşünülebilir. İçinde tenis alanları, yeme içme alanlarıyla, eğlence mekanlarıyla güzel bir tesis ortaya çıkarılabilir. İzmir’in kuzeyinde Ayvalık – İzmir arasında düşündüğümüz gibi yeşille barışık, tarihle barışık, doğayla barışık bir tatil köyünü ayağa kaldırma şansı buluruz. Bu yıl içinde ilana çıkmaya çalışacağız. İnşallah buranın değerini bilen bir yatırımcıda ortaya çıkar. Biz de Foça’nın Türkiye turizminde tekrar parlayan bir yıldız olmasını sağlamak konusunda önemli ve güzel bir adımı atmış oluruz.” dedi.



Bakan Günay’a incelemeleri sırasında Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD) Kurucu Başkanı Taner Acar tarafından bir plaket takdim edildi.

Foça Tatil Köyü’ndeki incelemelerinden sonra güzergah üzerinde durarak bir süre Orak Adası, Hayırsız Ada (Atatürk adası) arasındaki yelken ve su sporları alanını inceleyen bakan, Club Neillson Phokaia’ya geçti. Burada ETİK Başkanı ve Club Neillson Phokaia Genel Müdürü Mehmet İşler’den bilgi alan Ertuğrul Günay, plajlar bölgesindeki iskeleden muhteşem bir görüntü oluşturan tekneleri ve su sporları yapanları izledi.

Foça Demokrasi Meydanı’nda Belediye Binası, Balıkçı Heykeli ve çevreyi inceleyen Bakan’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi, birçoğu sorunlarını aktardı. Sahil Restoran’da heyetiyle birlikte yemek yedikten sonra bu yıl plajı Mavi Bayrak alan Club Mackerel’e geçen Kültür ve Turizm Bakanı Günay Kosova Koyu’nun masmavi ve serin sularında yüzdü.

Bakan Günay akşam uçağıyla Ankara’ya dönmek üzere Foça’dan ayrıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2637
Okunma: 2637












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)