ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Cumhuriyet Kadınları Foça’da Sivas Katliamı’nı andı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.7.2012    

Cumhuriyet Kadınları Foça’da Sivas Katliamı’nı andı



Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Madımak Oteli’nde 33 aydın ve 2 otel çalışanı olmak üzere 35 kişinin yanarak can verdiği olayın yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.

Foça Demokrasi Meydanı’nda ki açıklamaya dernek üyesi kadınların yanı sıra açıklamayı duyup, gelen diğer vatandaşlarda destek verdi.

Açıklamayı Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi Başkanı Zeynep Gönen yaptı.

Gönen, “Bugün 2 Temmuz, büyük bir katliamın üstünden 19 yıl geçti” sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti. “Onlar tüm Türkiye’nin canlarıydı. Yanan halkımız, vatanımız, cumhuriyetimizdi. Bu yangın halk düşmanı bir eylem, Türk milletini bölmeye yönelik bir tertip, 24 Ocak 1993’te Uğur Mumcu, 17 Şubat 1993’te Orgeneral Eşref Bitlis’in katledilmesiyle başlayan, 1996 Gazi mahallesi tertibiyle devam eden bir süreçtir. Emperyalist güçler ve maşalarının amaçlarını biliyoruz. Kırılırız, yakılırız. Ama asla bükülmeyeceğiz, bölünmeyeceğiz. Biz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, kararlılık, azim ve heyecan ile yeniden kuracak Cumhuriyet kadınları olarak, Madımak’ta şehit olan vatanseverlerimizi saygı ve özlem ile anıyoruz. Onları ve tüm şehitlerimizi unutmadık ve unutturmayacağız.” dedi.

Katılımcıların ve meydanda bulunan bazı vatandaşların alkışlarıyla sona eren açıklama sonrası dernek üyeleri sessizce dağıldı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2347
Okunma: 2347












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)