ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın sahil taşlarını boyunlara gerdanlık yaptılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.6.2012    

Foça’nın sahil taşlarını boyunlara gerdanlık yaptılar



Foça Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan ve çalışmalarına Yasemin Uzunöner liderliğinde devam eden “El Emeği Takı Grubu”; Geleneksel Yılsonu Sergisi’ni 28 Haziran 2012 Perşembe günü açtı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Sağlık Grup Başkanı Tamer Büyüksağış, bazı belediye meclis üyeleri, çoğunluğunu bayanların teşkil ettiği Foçalılar ile sinema filmleri ve Bir İstanbul Masalı, Binbir Gece, Aşk ve Gurur gibi televizyon dizilerinden tanınan sanatçı Tomris İncer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Foça’nın kültürel ve sanatsal anlamda ayrıcalıklı bir yer olduğunu belirtti.

Demirağ; “Foça’nın bu özelliği binlerce yıllık tarihinin de bir devamı niteliğinde. Emek çok, hünerlerini ortaya koyan bayanlarımız çok. Biz de onlara en iyi destek nasıl veririzin çabasındayız. Bu güzelliklerin üreticiden tüketiciye aracısız ulaşması gibi bir özelliği de var. Tarımsal ürünlerimizle “Yeryüzü Pazarı” olduk. Bundan sonraki süreçte takı ve el emeği ürünlerimizle de bir “Yeryüzü Pazarı” oluşturabiliriz.” dedi.



Daha önce Halk Eğitim Merkezi ve Belediye bünyesinde açılan kurslarda usta öğreticilik yapan, El Emeği Takı Grubu’nun kurulmasına ve çalışmalarına öncülük eden Yasemin Uzunöner; iki yıl boyunca ürettikleri 500 takıdan 390 adedini seçerek sergiye koyduklarını söyledi.

Uzunöner; “Ferda Ünal, Merve Kaya, Manolya Sucukçu, Bedriye Demirci, Figen Tanyeri, Ayşe Cömert, Kadriye Kaya, Belkıs Erden, Fatoş Akol, Fatma Kırlı, Dilek Demir, Zehra Özdirim ve ben Yasemin Uzunöner’den oluşan grubumuz Foça Belediyesi’nin Büyükdeniz sahilindeki Sosyal Tesisleri’nde haftanın iki günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Foça’yı el emeği takılarla gündeme getirme ve aile bütçelerimize katkı sağlama projemizi 5 yıldır devam ettiriyoruz. Takı yapmayı çok seven 13 arkadaşız. İki yıldır tek renk, tek model tarzında ve Foça sahillerindeki taşlardan seçtiklerimizle farklı teknikler kullanarak, araştırmalar yaparak, özenle titizlikle ve modayı takip ederek, birbirimize öğreterek, bize tahsis edilen huzurlu mekanda çalışıyoruz. Sağlanan destek ve grup içindeki uyumla çok özel tasarımlara imza atıyoruz. Gelişmemiz için destek verenler çoğaldıkça, ilerideki dönemlerde hafızalardan kolay silinmeyecek ürünlerimizi bir “Takı Festivali’yle taçlandırmak istiyoruz.” dedi.

Sergide 186x190 sıradan oluşan 38712 adet en incesinden kum boncuk kullanılarak bir ayda yapılan Türk Bayraklı Yelkenli Gemi tablosu ayrı bir ilgi görüyor.

Ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanan ve satış ta yapılan serginin 28 Haziran – 5 Temmuz 2012 tarihleri arasında açık kalacağı ve 12.00 – 24.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3044
Okunma: 3044












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)