ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın şen çocuğu bu defa üzdü

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.6.2012    

Foça’nın şen çocuğu bu defa üzdü



Foça’nın en neşeli insanlarından malulen emekli bankacı Güngör Şefik Koraltan(49) girdiği ikinci kalp ameliyatında hayatını kaybetti. Bu kez sevenlerini üzen Koraltan; 28 Haziran Perşembe günü Foça Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Foça Eski Mezarlığı’na defnedildi.

REFİK KORALTAN’IN AĞBİSİNİN TORUNUYDU

G. Şefik Koraltan; İlk TBMM’den başlayarak 1935 yılına kadar milletvekilliği yapan, Çorum, Trabzon, Bursa valilikleri görevinde bulunan, 1942 yılında Bursa’dan tekrar milletvekili seçilen, 1946 yılında Demokrat partinin dört kurucusu arasında yer alan ve bu partinin milletvekili olarak 22 Mayıs 1950 ila 27 Mayıs 1960 tarihleri arasında TBMM Başkanlığı yapan Refik Koraltan’ın ağbisi Şefik Koraltan’ın aynı adı taşıyan torunuydu.

YÜZDE BEŞLE YAŞADI YÜZDE ELLİ İLE GİTTİ

Edinilen bilgiye göre; iki yıl önce aort damarındaki rahatsızlık dolayısıyla Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde acilen ameliyata alınan Koraltan için doktorları yüzde beş yaşama şansı olduğunu söylemişti.

İlk ameliyatında ve yoğun bakıma alındığında 11 arkadaşı kapısında bekleyerek, dua etmiş, tesadüf 11 gün sonra yoğun bakımdan çıkarak çevresindekilere neşe saçmaya devam etmişti

Bir süredir devam eden sıkıntıları nedeniyle 27 Haziran 2012 Çarşamba günü aynı hastanede tekrar kalp ameliyatına alınan ve yüzde elli yaşama şansı var denilen Koraltan’ın şansı bu kez yaver gitmedi.



FOÇA CEMİL MİDİLLİ LİSESİ MEZUNLAR DERNEĞİNİN KURUCUSUYDU

G. Şefik Koraltan uzun yıllar bankacılık mesleğinde çalıştı. Vakıflar Bankası’nın İzmir, Manisa, Kuşadası, Nazilli başta olmak üzere bölgedeki şubelerinde çeşitli kademelerde ve müdür olarak görev yaptı. İki yıl önce geçirdiği ilk kalp ameliyatından sonra malulen emekliye ayrıldı.

Mesleki yaşamına devam ederken diğer yandan Cemil Midilli Lisesi Mezunlar Derneği’ni kuran G. Şefik Koraltan çok yaygın ve ucuz olmadığı dönemlerde başta kendi okulu olmak üzere pek çok okula bilgisayar ve ders araç gereçleri temininde öncülük etti. Dernekler Yasasının değişmesinden sonra da okul arkadaşlarını gayrı resmi olarak organize ederek bu faaliyetlerine devam etti.

ÖĞRETMENLERİNİN OMUZLARINDA SONSUZLUĞA UĞURLANDI

G. Şefik Koraltan’ın cenazesine okul arkadaşları, öğretmenleri, meslektaşları, yakınları, bazı belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Foçalı katıldı. Uzun bir araç konvoyu eşliğinde nakledilen cenazesi Foça Eski Mezarlığı’nda küçük yaşlarda kaybettiği annesi Müjgan Koraltan’ın mezarına gözyaşları arasında defnedildi.

Evli ve bir kız çocuk babası olan Koraltan’ın cenazesine katılan çok sayıda öğretmeni adına Sanat Tarihi Öğretmeni Cevat Yıldırım şunları söyledi. “Efendi şakacı bir delikanlıydı. Lider özellikleri vardı. Arkadaşlarını yönlendirir ve gerektiğinde kollardı. Kötü bir yönünü görmedik. Mezun olduktan sonrada arkadaşlığımız devam etti. Anne ve babasını çok erken yaşlarda kaybetmiş, onu teyzesi büyütmüştü. Böyle hayat dolu bir insanın erken gitmesine şaşırdık, inanamadık. Bugün cenazesinden sonra bile arkadaşları mezarlığın önünden saatlerce ayrılmak istemedi. Birbirlerini yeniden bulmuş gibi sohbet ettiler. Dilerim; burada bu çamlar altında anasının kucağında ebediyen huzur içinde yatsın.”dedi.

Hayrına pide ayran dağıtılan Koraltan’ın ailesi defin sonrası mezarlık girişinde taziyeleri kabul etti.

Seyfi GÜL







Okunma: 3484
Okunma: 3484












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)