ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kabotaj Bayramı’na temiz denizle giriyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.6.2012    

Foça Kabotaj Bayramı’na temiz denizle giriyor



1 Temmuz Kabotaj Bayramı’na hazırlanan Foça Liman Başkanlığı, Foça Belediyesi ve dalış kulüplerinin işbirliğiyle Büyükdeniz ve Küçükdeniz sahillerinde sualtı temizliği yapıldı.
28 Haziran 2012 Perşembe günü saat 10.00’da başlayan çalışmaya Polen Tatil Köyü tesislerinde eğitim veren Foça Dalış Merkezi ve Karşıyaka’da kurulu bulunan Engin Deniz ve Doğa Sporları Merkezi’ne mensup 20 dalgıç katıldı. Aralarında bayanlarında bulunduğu ekip 5 saatlik bir çalışma yaptı. Denizden çıkarılan atıklar Foça Belediyesi’nin konteynerleri ile çöp toplama merkezine götürüldü.

Çeşitli dalgıç gruplarının zaman zaman gelerek sualtı temizliği yaptığını, bu kez Foça’da yaşayan ve Foça severlerden oluşan iki gönüllü grupla bir çalışma gerçekleştirdiğini söyleyen Dalgıç Nermin Özger; “İki amaçla bugün buradayız. Birincisi Kabotaj Bayramı öncesi temizliğiyle ünlü Foça’mızın görünmeyen yüzünü bir kez daha temizlemek. İkincisi denize atılanların aslında nasıl bir kirlilik yarattığını gözler önüne sererek temizlik bilinci yaratmak” dedi.



Foça Liman Başkanı Cihan Duman da her 1 Temmuz’da büyük coşku ve yarışmalarla kutlanan Kabotaj Bayramı etkinliklerine daha temiz bir denizle hazırlanmak istediklerini söyledi. Cihan Duman; “ Dalış okullarından gelen Foçalı ve İzmirli arkadaşlarımızın katkılarıyla bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Denize atılan malzemelerin yüzde doksanı karasal kaynaklı. Bunları atanlara ibret olması yönüyle de etkili bir çalışma bu. Gönüllü olarak bu katkıyı yapan tüm dalgıç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2456
Okunma: 2456












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)