ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı hanımlardan göz kamaştıran sergi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.6.2012    

Foçalı hanımlardan göz kamaştıran sergi



Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açılan kurslarda üretilen eserler Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde 13 Haziran 2012 Çarşamba günü açılan sergide beğeniye sunuldu.

Sergi açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, kursiyerler, aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kursiyerler adına yapılan teşekkür konuşmasından sonra kürsüye gelen Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu; Halk Eğitim Merkezleri’nin yurt sathında eğitimin tabana yayılması ve becerilerin arttırılması konusunda önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Ahmet Kutlu; ”Vatandaşlarımızın sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, meslek sahibi olmaları için destek olmak, bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimleri tamamlamalarına yardımcı olmak, geleneksel, kültürel sanatlarımızı ve eserlerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak temel amaçlarımız ve hedeflerimizdir.” dedi.

İlçede açılan gemi adamlığı kurslarında üç yıldır gönüllü ve ücretsiz öğretmenlik yapan Ersin Yirmibeşoğlu’na teşekkür şildi, kurslarda başarılı olan öğrencilere kurs bitirme belgeleri Foça Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü tarafından verildikten sonra kurdele kursiyerlerle birlikte kesilerek açılış yapıldı.



Foça HEM tarafından Eylül 2011 ayında başlayan eğitim döneminde mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve okuma yazma alanlarında 122 kurs açıldı. Açılan bu kurslara 1091 erkek, 1032 kadın olmak üzere 2123 kişi katıldı. Kadrolu ve ücretli 50 eğitim elemanının öğretici görevini üstlendiği kursların bazıları halen devam etmekte, yaz dönemi için ise yeni kursların açılma hazırlıklarının devam ettiği öğrenildi.

Elde Türk İşleri, Oyalar, Resim, Ebru, Dekoratif Ev Aksesuarları, Giyim, Takı, Balkabağı İşlemeciliği kurslarında üretilen eserler büyük beğeni kazanırken, Halk Oyunu kursu öğrencilerinin oluşturduğu ekibin oynadığı Trakya Yöresi oyunları coşkuyla izlendi.
Eser sahiplerinin satış yaparak aile bütçesine katkı da yaptığı sergi 13-14-15 Haziran 2012 tarihlerinde 09.00 -22.00 saatleri arasında gezilebilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2254
Okunma: 2254












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)