ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da 6 plaj mavi bayrak aldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.6.2012    

Foça’da 6 plaj mavi bayrak aldı



İzmir’in Foça İlçesinde geçen yıl 5 olan Mavi Bayrak’lı plaj sayısı 2012 yılında 6’ya çıktı. Uluslar Arası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ve temsilcisi Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) Mackerel Tatil Köyü Plajı’nı da Mavi Bayrak’la taçlandırdı.

4 Haziran 2012 Pazartesi günü Hanedan Tatil Köyü plajında temsili bayrak teslim töreni yapıldı. Bölgede ilk bayrak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı İzmir - Aydın İl Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ve Foça Belediyesi Sağlık Şube Müdür Vekili Muharrem Yeşilkaya tarafından Hanedan Tatil Köyü Genel Müdürü Abdullah Güler’e teslim edildi.

Mavi bayrak alması için Foça ilçesinde 12 plaj tespit ve teklif ettiklerini, ancak daha önce bir yıllık su numune ölçüm değerleriyle yapılan değerlendirmenin, bu yıldan itibaren üst üste 2 yıllık değerlerle yapılacak olması nedeniyle bazı plajlar için kararın önümüzdeki yıl belirleneceğini, bu yıl kriterlere uygun 6 plaja Mavi Bayrak verildiğini, bunlarında Polen Tatil Köyü, Mackerel Tatil Köyü, Hanedan Tatil Köyü, Fokai Otel, Leon Hotel ve Karakum plajları olduğunu belirten Muharrem Yeşilkaya; “Önümüzdeki yıl bu sayının artacağını umuyorum” dedi.



Dünyada bilinen en önemli eko-etiketlerden birisinin Mavi Bayrak olduğunu vurgulayan Doğan Karataş 2012 yılında bunu almaya hak kazanan plaj, marina ve yatları Mayıs ayı içinde belirlediklerini.ve ödüllerini vermeye başladıklarını söyledi.

Karataş; “Foça’da 5’ten 6’ya, İzmir bölgesinde 28’den 32’ye çıkan sayı, Türkiye genelinde de yüzde 10’luk bir artış gösterdi. Avrupa da üçüncülük için Fransa ile yarış halindeyiz. Ancak onların 358 mavi bayraklı plaj sayısına karşılık Türkiye olarak 355’te kaldık. Önümüzdeki yıl Fransa’yı bu konuda geçeceğimizi tahmin ediyorum. İzmir bölgesinde Teos ve Levent Marinalar’da bu ödüle layık görüldü” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da alınan 6 Mavi Bayrağın bölge açısından çok önemli olduğunu, Yenifoça’da belirledikleri 2 plajın da önümüzdeki yıl bu ödülü almasını beklediklerini belirtti. Demirağ; ”Bu bayrakların Foça’nın denizinin ne kadar temiz olduğunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bunlar kolay elde edilmiyor. Bütün işletmeci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşma ve bilgilendirmelerden sonra Mavi Bayrak göndere çekildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2531
Okunma: 2531












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)