ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kocaoğlu söz verdi eylem sona erdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.6.2012    

Kocaoğlu söz verdi eylem sona erdi



Hayvan barınağı tahsisinde yaşanan olumsuz gelişmeyi protesto için toplanan Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan gelen çözüm sözü üzerine eylemi sonlandırdılar.

İddiaya göre Foça Belediyesi’nce derneğe tahsis edilen Çevre ve Orman Bakanlığı’na ait araziye müracaattaki bir gecikme nedeniyle barınak yapılmasına izin verilmedi. 18 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanan bakanlık genelgesiyle ilçe belediyelerinin bu konudaki müracaatları devre dışı bırakıldı, konu Büyükşehir belediyelerinin yetki ve görev alanlarına dahil edildi.

Bir süredir yoğun bir şekilde barınağı faal hale getirmeye çalışan HAYAD üyeleri durumu protesto etmek amacıyla 31 Mayıs 2012 Perşembe günü Saat 11.00'da Foça Demokrasi Meydanı’nda toplandılar. Ancak eylem öncesi devreye giren CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ bürokratik hatadan dolayı hayvan severlerden özür dilediler. Konunun çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşüldüğünü, genelge gereğinin ve tahsis müracaatının Büyükşehir tarafından yapılacağını söylediler.

Açıklamayı yapan Osman Mert’in; “Konunun her aşamasında bizzat takipçisi olacağım” sözleri üzerine eylem sona erdi.



Başıboş sokak hayvanlarının kontrol altına alınması, kısırlaştırılmaları, sağlıklı bir ortamda bakımlarının ve ihtiyacı olanların tedavilerinin yapılması için uğraş verdiklerini belirten Foça HAYAD Başkanı Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu “Sorun şimdilik çözülmüş görünüyor. Ancak sözlerin yerine getirilmesi için bizde hem yerel hem Büyükşehir yöneticilerimizin takipçisiyiz. Sayıları giderek artan, hem kendi sağlıkları hem insan sağlığı için tehdit teşkil eden hayvanların bu durumlarının düzeltilmesi için hızlı hareket etmek zorundayız. Acil çözüm bekliyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2467
Okunma: 2467












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)