ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Menemen Ticaret Odası Meclisi Foçada toplandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.6.2012    

Menemen Ticaret Odası Meclisi Foçada toplandı



Menemen Ticaret Odası Meclisi olağan toplantısını 30 Mayıs 2012 Çarşmaba günü Foça’da gerçekleştirdi. Fokai Balık Restoran’daki toplantının ardından üyeler birlikte akşam yemeği yediler.

Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya kendisi de oda üyesi olan CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli de katıldı.

ESNAFIMIZIN CAN SUYUNA İHTİYACI VAR

CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert; İlçedeki balıkçıların sorunlarının çözümü, Fransız Tatil Köyü’nün açılması, Kumburnu’nda ihaleye çıkılacak turistik yatırımlara talep yaratılması ve esnafın bankalardan aldığı kredilerin şartlarının iyileştirilmesi konularında Menemen Ticaret Odası Meclis üyelerine bir sunum yaptı ve yardımcı olmalarını istedi. Özellikle esnafa verilen krediler konusuna değinen Mert; “Bankalar nezdinde çok büyük sıkıntılarımız var. Esnafımızın bankalardan kredi alabilme koşullarının acilen Ticaret Odaları vasıtasıyla ciddi şekilde yumuşatılması gerektiğini düşünüyorum. Hem hükümetimize, hem Ticaret Odaları ve Borsaları Birliği’ne ayrı ayrı dileklerimi iletiyorum. Dünyada ve Avrupa’da bu kadar kriz varken esnafımıza karşı biraz daha anlayışlı davransınlar, biraz daha yakın davransınlar. Esnafımızın can suyuna ihtiyacı var.” dedi.

TURYOL 15.000 YOLCU TAŞIDI

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ gelişmeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında Foça – Midilli hattının yeniden kazanılmasına çalışıldığını, bu konuda Turyol firmasının da yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen istekli olduğunu, yakında tekrar başlayacak olan Foça – Karaburun - Mordoğan hattında geçen yaz 15.000 yolcu taşındığını söyledi.

FRANSIZ TATİL KÖYÜ’NE TALİBİZ, TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ

Kendilerini Foça ve Menemen Ticaret Odası olarak ifade ettiklerini belirten Başkan Yılmaz Güral; Foça’nın ve esnafının sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini söyledi. Yıllardır kangren halini alan Fransız Tatil Köyü’nün Turizm Bakanlığı’na devrinin sorunun çözümünde iyi bir gelişme olduğunu, bu aşamaya gelmede Foça CHP ve AKP örgütlerinin, Belediye’nin ve Foça halkının çabaları olduğunu, Menemen Ticaret Odası olarak bu tesisi ayağa kaldırmak Foça ve ülke ekonomisine kazandırmak için taşın altına ellerini sokmaya hazır olduklarını söyledi.

Güral; “Foça’yı Menemen’den ayrı düşünmüyoruz. Sorunları bizim sorunlarımız olarak değerlendiriyoruz. Katkı koymaya hazırız. İzmir Ticaret Odası ve Menemen Belediyesi’nin de Foça ile ilgili projelere destekleri var. On fabrika yerine bir turizm tesisinin açılmasının önemini biliyoruz. Aliağa’da yapılacak termik santral için Menemen’de Ticaret, Ziraat, Şoförler, Esnaf Sanatkarlar, Motorlu Taşıyıcılar, Sanatkarlar Odaları ve Kredi Kefalet Kooperetifi olarak 7 oda birlikte hareket ediyoruz. Menemenliler olarak “Termik Santrale Hayır” diyoruz. 7 tane beyaz bayrak alan bir bölgede kömürlü santral olmamalı. Bizler ekonominin başındayız. Evet ekonomi çarkı dönsün ama bizi zehirlemesin. Buna en çok Karşıyakalının, Çeşmelinin, Karaburunlunun karşı çıkması lazım. Bizler Aliağalılar, Menemenliler, Foçalılar olarak etkileri onlardan daha az hissedeceğiz. Çünkü Allah’ın bir lütfu olarak rüzgar 363 gün kuzeyden, ancak iki gün güneyden esiyor. Menemen bir tarım kenti, Foça bir turizm kenti biz çocuklarımızı, geleceğimizi korumak istiyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2516
Okunma: 2516












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)