ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gerenköylü hanımlar sabundan harikalar yarattılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.5.2012    

Gerenköylü hanımlar sabundan harikalar yarattılar



Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı makine nakışı ve mis sabun yapımı kurslarının yıl sonu sergisi 30 Mayıs 2012 tarihinde Gerenköy’deki kurs merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ın da bulunduğu açılışta Yeni Bağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru İlköğretim Okulu öğrencilerinin Gaziantep yöresi halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı.

Kursiyerlere kurs bitirme belgelerinin verilmesinin ardından, açılış kurdelesini Kaymakam Adem Arslan yaşlı bir kursiyerle birlikte kesti. Kasım 2011 ayından beri devam eden ve Hale Yetiş ile Gülsüm Tunç’un öğretmenlik yaptığı el sanatları kurslarında 41 bayanın ürettiği eserler beğeniye sunuldu.

Titanyum, Koza, Perspektif türü makine nakışları, keçe işleme ve mis sabun kurslarında yapılan rengarenk ürünler büyük beğeni kazandı. Ziyaretçiler; “Gerenköylü hanımlar sabundan harikalar yaratmışlar” sözleriyle övgülerini belirttiler.



Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu; 25-64 arasında değişen yaşlardaki çoğu ev hanımı olan kursiyerlerin hem boş zamanlarını değerlendirdiklerini hem de ürettiklerini satarak aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Ahmet Kutlu; “Gerenköy’de el sanatları kurslarının yanı sıra halk oyunları ve SBS(Seviye Belirleme Sınavı)’ye hazırlık kursları da açtık. Toplam 8 öğretmen ve usta öğretici ile 101 kursiyere eğitim verdik. Büyük özenle, sabırla, tel tel işlenen, yoğrulan, şekil verilen bu güzel eserleri ortaya koyduk” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3278
Okunma: 3278












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)