ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Disk işçi eğitim seminerlerine Foça’dan başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.5.2012    

Disk işçi eğitim seminerlerine Foça’dan başladı



Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’na bağlı Genel-İş Sendikası İzmir ve ilçelerdeki eğitim seminerlerini Foça’dan başlattı. Seminerlerin tüm ilçelerde ve il merkezinde tekrarlanacağı açıklandı.

Genel-İş Ege Bölgesi İzmir 4.Nolu Şubesince düzenlenen eğitim seminerine konuşmacı olarak DİSK Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman, DİSK Genel Koordinatörü Serhat Salihoğlu ve Eğitim Dairesi Müdürü Faruk Özdemir katıldı.

Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert ve Foça ilçesinde sendika üyesi olarak çalışan işçilerin katıldığı toplantı Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 29 Mayıs 2012 Salı günü saat 14.00’da başladı.

Açılışta konuşan Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven; sosyal demokrat bir belediye olarak işçi haklarına büyük önem verdiklerini, bir açıdan bakıldığında işveren konumunda olmalarına rağmen bünyelerindeki işçilerin bu tür toplantılara katılmalarından ancak gurur duyacaklarını söyledi. Yurtseven; “Bu anlayışta bir belediyenin çalışanlarının bugünkü eğitim seminerine yeterince ilgi göstermemesini de anlayamıyorum” dedi.

Seminerde eğitimci olarak yer alan Hüseyin Yaman, Serhat Salihoğlu ve Faruk Özdemir görsel sunumlarla destekledikleri konuşmalarında güncel sorunlara ve kaybedilen işçi haklarına vurgu yaptılar. Türkiye’de 14 Milyon işçi olduğunu, aileleriyle birlikte 55 milyon kişiyi ifade ettiğini, ancak bunların sadece 700.000’inin sendikalı olduğunu bununda yüzde beşlik bir orana eşdeğer olduğunu belirttiler. Bütün dünya işçilerinin elde edilen gelirden pay istemek için eylemlerde bulunduklarını, buna karşın dünyanın en uysal işçilerinin Türkiye’de olduğunu anlatan konuşmacılar “Bizim de uyanma zamanımız gelmiştir” dediler.



Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üç tane beş tane çocuk yapın demesinin ardında emek gücünü bollaştırma ve değerini düşürme amacı olduğu, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra başlayan işçi haklarını zayıflatma projesinin halen sürdürüldüğünü, kıdem tazminatının fona yatırılması, özel istihdam büroları kurulması, bölgesel asgari ücret uygulaması, sağlığın tamamen paralı hale getirilmesinin yakın gelecekte uygulamaya geçirilmesinin planlandığını anlattılar.

Üç saate yakın süren eğitim seminerinin son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda konuşmacılara Foçalı işçiler tarafından teşekkür çiçeği takdim edildi.

Toplantıları düzenleme amaçları konusunda bilgi veren Genel İş İzmir 4.No.lu Şube Başkanı Şükret Sevgener; hizmet içi eğitim çalışmalarını Foça’dan başlattıklarını, birer gün arayla ve sırasıyla Bergama, Urla, Mordoğan, Karaburun ve Alaçatı’da devam edeceklerini söyledi. Şükret Sevgener; ”Bu seminerleri yapmamızın sebebi, hükümetin emek cephesine inanılmaz derecede bir saldırısı var. Bu saldırıya yönelik emekçinin, işçinin, bu anlamdaki sağduyusunu ve güncel sorunlara karşı duruşunu belirtebilmek ve saptayabilmek için bir eğitim çalışması bu. Konularımız içerisinde kıdem tazminatının fona devredilmesinin işçiye ve işçi sınıfına getireceği zararları, İstihdam Büroları ile emek kesimine yapılan saldırıları ve sonuçları, buna karşı alternatif politikalarımızın ne olması gerektiğini bir aile ortamında paylaşacağız, işçi arkadaşlarımıza aktaracağız, azda olsa işçi arkadaşlarımızın bunu fark edebilmesini düşünüyoruz. Bu bir altyapı çalışmasıdır. Bu çalışma duyarlıkla eşdeğer. Bu duyarlığı artırmada eğitimin önemini biliyoruz. Buradan başlayarak bizim alanımız esas sokaklardır.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2302
Okunma: 2302












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)