ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mehmetçiğe bayraklı davullu uğurlama

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.5.2012    

Mehmetçiğe bayraklı davullu uğurlama



İzmir’in turistik ilçesi Foça’da asker uğurlama geleneği devam ediyor. Gençler askere gidecek arkadaşlarıyla tüm kenti dolaşarak hem herkesi bilgilendiriyor, hem de harçlık topluyor.

2002-2 tertip askere gidecek Erdoğan Yıldırıcı(20) için de geleneksel tören 25 Mayıs 2012 Cuma günü gerçekleştirildi. Önce berbere götürülüp asker traşı yaptırılan Yıldırıcı, Türk bayraklı, davullu arkadaş grubuyla bütün esnaf ve komşularını dolaştırıldı. Büyüklerinin ellerini öpen, hayır duası alan Yıldırıcı’nın cebine gönülden ne koparsa cep harçlıkları kondu.

Askerliğini denizci olarak yapacak Erdoğan Yıldırıcı’ya esnaf kapılarında davul eşliğinde “En Büyük Asker Bizim Asker” “Bahriyeli Aslan Erdoğan” tezahüratı yapıldı.

Büyüklerinin alnından öperek kendisini kutladığını söyleyen Yıldırıcı; “Vatan borcumu ödemek için sabırsızlanıyorum. Gitmeden önce Foçalıların bu adetle gönül alması beni daha çok heveslendiriyor. Daha önce bu tür törenleri anlamazdım. Ama şimdi heyecanım, sevincim on kat arttı. Sağolsunlar. Varolsunlar. Başta arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2398
Okunma: 2398












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)