ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kent Konseyi’nde termik santral isyanı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.5.2012    

Foça Kent Konseyi’nde termik santral isyanı



Foça Kent Konseyi 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 13.30’da olağanüstü toplandı. Toplantıda yeni kurulacak meclislerin çalışma yönergeleri karara bağlandı. Çevre Meclisi çalışma yönergesinin görüşülmesi sırasında termik santral ve depolama alanlarına ruhsat izni veren yerel yönetimlere tepkili konuşmalar yapıldı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki toplantıya kent konseyi üyelerinin yanı sıra Foça Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bora, bazı Belediye Meclis üyeleri, İlçe Sağlık Müdürü Tamer Büyüksağış, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Emel Ak, Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Samir Büyükkaya, Foça Çevre ve Kültür Platformu Sözcüsü Bahadır Doğutürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Neşe Uprak, Temad İlçe Başkanı Şeref Alkoç, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin ve Liman Başkanı Cihan Duman da katıldı.

Olağanüstü toplantının açış konuşmasını Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer yaptı. Orhan Gürer daha önce Kadın ve Gençlik Meclislerinin kurularak çalışma yönergelerinin kabul edildiğini ve bu meclislerin bazıları haftada bir tekrarlanan başarılı etkinliklere imza attığını belirtti. Gürer; üç yeni çalışma meclisinin oluşturulması için toplanıldığını açıkladı.

Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar tarafından okunan yeni kurulacak Çevre, Engelliler ve Çocuk Meclislerinin çalışma yönergeleri tek tek ele alındı. Genel kuruldan gelen öneriler doğrultusunda düzeltme ve düzenlemeler yapılarak oylandı. Tüm yönergeler oy birliğiyle kabul edildi.

Son bölümde söz alan bazı katılımcılar diğer çevre sorunlarının yanı sıra en büyük tehlikeyi bölgede kurulacak termik santrallerin oluşturduğuna dikkat çekerek Çevre Meclisi’nin özellikle bu konuda yoğun çaba göstermesi gerektiğini vurguladılar.



FOÇA’DA DENİZE DÖKÜLECEK İNSANLAR HALİNE GELİYORUZ

Söz alan Foça Çevre ve Kültür Platformu (Foçep) Sözcüsü Bahadır Doğutürk; Aliağa Foça arasındaki bölgede bir vahşet yaşandığını, bu durumdan vatandaşın oyuyla seçilen yerel yönetimlerin, iktidar ve muhalefet partileri yöneticilerinin büyük sorumluluk sahibi olduklarını söyledi. Doğutürk; “Ana muhalefet partisinin, yerel yönetimlerin planlarında, programlarında çevre adına gayet güzel şeyler var. Ancak bunları hayata geçirmiyorlar. Çanakkale yolu ile Foça arasındaki bölgeden sanayiye yer vererek, bir nevi peşkeş çekerek Aliağa bölgesinin tüm atıkları bu bölgeye dökülmektedir. Çanakkale yolundan bu yana, Hacımehmetler Çiftliği, ormanlar derken, vere vere giderek burada denize dökülecek insanlar haline geliyoruz. Yerel yönetimler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları hep birlikte 22 yıl önce olduğu gibi bu durumu engellemeyi başarmak zorundadır” dedi.

Toplantı sonrası Foça Kent Konseyi’nin amblemini çizen 15 yaşındaki Tekin Yamaç’a Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer tarafından bir teşekkür plaketi verildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2548
Okunma: 2548












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)