ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça’dan alternatif çelenk

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.5.2012    

CHP Foça’dan alternatif çelenk



Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Örgütü yeni uygulama gereği 19 Mayıs günü izin verilmeyen çelenk koyma törenini Kaymakamlık’tan alınan izinle 20 Mayıs 2012 Pazar günü gerçekleştirdi. Çelenk koyma töreni sonrası hükümet uygulamalarının eleştirildiği bir basın açıklaması da yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Osman Mert ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis üyeleri ve kalabalık bir partili grubunun katıldığı tören Foça Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na parti çelenginin konmasıyla başladı. Ses ve müzik düzeninin bulunmadığı alanda saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.



CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert konuşmasına 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti için önemine vurgu yaparak başladı. ”19 Mayıs ulusumuzun kendi kaderine, milletimizin tarihine, çağın akışına yön veren iradenin başladığı gündür” sözleriyle devam eden Mert, 23 Nisan 1920’de kurulan TBMM’de bugün çoğunluğu elinde tutan bir grubun milletvekillerinin bu milletin ve gençliğin Gençlik ve Spor Bayramı’nı her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlamasına engel olmak, Ulu Önder Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve o dönem milletvekillerinin Türk gençliğine hediye ettiği bayramı etkisizleştirmek, önemsizleştirmek istediğini söyledi.

Mert; “Acaba Kurtuluş Savaşı’mızın başladığı bu tarihle birlikte Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, TBMM’nin ilk üyelerini ve hizmetlerini basitleştirmek, hafife almak ve unutturmak mı istiyorlar. Ne olur gençler Ata’sına olan şükran duygularını dile getirmek için çelenk koysa, saygı duruşunda bulunsa, şiirlerini okusa. Egemenliğin bir kişiden millete geçtiği bu günü stadyumlarda, açık alanlarda kutlasa. Bundan neden rahatsızlık duyuluyor. Bundan kime ne zarar gelebilir.

İktidara sesleniyoruz. Yanlıştan dönmek, halkın sesine kulak vermek bir erdemdir. Halkımızın da çok benimsediği kutlama programlarının aynen eskiden olduğu gibi yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Alternatif tören Mert’in “Arkadaşlar yolumuz açık olsun” sözleri ve partililerin alkışlarıyla sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2426
Okunma: 2426












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)