ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da festival gibi 19 Mayıs

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.5.2012    

Foça’da festival gibi 19 Mayıs



Her yıl Foça 11 Eylül stadında kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yılki yeni uygulama nedeniyle kentin muhtelif yerlerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Demokrasi Meydanı’ndaki kutlamalar tam bir festival havasında geçti.

Saat 08.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor İlçe Müdürü tarafından çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.



Tören sonrası alandan ayrılmayan Foça CHP İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, Foça Kent Konseyi, Temad Foça Şubesi üyeleri ile Foça Belediyespor’lu sporcu gençler kucak dolusu kırmızı karanfilleri anıtın çevresine tek tek dizdi. Tekrar saygı duruşunda bulunan grup daha sonra alandan ayrıldı.

09.00’da Reha Midilli Anadolu Lisesi’ndeki kutlama programında Gençlik Spor ilçe Müdürü Erkan Atik bir konuşma yaptı. Lise öğrencilerinin dans gösterileri ile çuval ve halat çekme yarışmaları izlendi.



Eğitimci yazar Yılmaz Mızrak’ın sunumuyla gerçekleştirilen Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliklere binlerce kişi katıldı. Dans, Folklor grupları ile Foça Belediyespor’lu Tekvandocuların gösterileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan RMF orkestrası ve Okan Özbayıs’ın konserleri büyük bir coşkuyla izlendi.



Foça Belediyesi, Foça Su Ürünleri Kooperatifi ve esnaf işbirliğiyle temin edilen 500 kilo balık (uskumru) mangallarda pişirilerek ekmek arası olarak halka dağıtıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 21.00’da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen fener alayı ve Grup Kaçkar konseri ile devam etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2851
Okunma: 2851












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)