ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Reha Midilli "Foça’dan ebediyete omuzlarda uğurlandı"

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.5.2012    

Reha Midilli "Foça’dan ebediyete omuzlarda uğurlandı"



11 Mayıs 2012 Cuma günü sabaha karşı 03.30 dolayında kaldırıldığı Foça Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Foça eski Belediye Başkanlarından hayırsever işadamı Reha Midilli ömrünün her gününü bir şeyler katmakla geçirdiği ilçede toprağa verildi.

“TBMM Üstün Hizmet Madalyası” sahibi Foça’nın Reha Amca’sı için düzenlenen törene CHP Genel Başkan yardımcısı İzmir Milletvekili Alaatin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Osman Mert, AKP İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, MHP İlçe Başkanı Hanifi İspirli, İzmir İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürleri, İlçedeki daire müdürleri, adını taşıyan okulların öğretmen ve öğrencileri, huzurevi sakinleri, yakınları ve yüzlerce Foçalı katıldı. Tören ve cenaze namazı sırasında izdiham yaşandı.

KOMŞULARDAN HELALLİK İSTENDİ

Saat 10.30 dolayında Foça Devlet Hastanesi morgundan alınan naaş gasil işlemleri sonrası evinin önüne getirildi. Burada okunan dua sonrası komşularından helallik istendi. Atılan kırmızı karanfiller ve cadde üzerinde bekleyenlerin saygı duruşları arasında Küçükdeniz sahili Reha Midilli Caddesi’ni boydan boya kat eden cenaze konvoyu törenin yapılacağı Anadolu Lisesi’ne geldi.

GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUĞUNU GÖREMEDİ

Türk bayrağına sarılı tabutun bir köşesine Reha Midilli’nin spor tesislerindeki tribün koltuklarını bile sarı kırmızı yapacak kadar çok sevdiği Galatasaray bayrağı serildi.

Tören öncesi üzüntüsünü dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel; Reha Midilli’nin sadece Foça’nın değil bütün İzmir’in gönlünde taht kurmuş bir insan olduğunu söyledi. Alaattin Yüksel; “Bugün Reha Midilli’yi kaybettik ama, o bıraktığı eserlerle, gelecek kuşaklar arasında da hep minnetle şükranla anılacak bir yurttaşımız. O Foça için de İzmir için de büyük bir şanstı. Foça bir ağabeyini kaybetti ama aslında İzmir olarak hepimiz kaybettik. Kendisine Tanrıdan rahmet ve ailesine sabırlar diliyorum.” dedi.

Reha Midilli Anadolu Lisesi tören alanındaki tören programı saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında ayakta zor duran eşi Necla Midilli’nin gözyaşlarını tutamadığı ve tabuta yönelerek “Ah ah sen buralarda mı yatacaktın” diye seslendiği duyuldu.



SIKI BİR İNSANDI

Öğrenciler ve eğitimciler adına okul müdürü Ali Öztütüncü’nün yaptığı konuşmayla başladı. Öztütüncü; “Reha amca sıkı bir insandı. Sıkı bir Galatasaraylıydı. Biz kızardık o muzip muzip gülerdi. Öğrencilerinin başarılarından müthiş keyif alırdı. Ömrünün son günlerinde bile büyük bir aşkla Necla Teyze’ye bağlıydı” dedi.

Aile adına gözyaşları arasında konuşan yeğeni Akın Doğu; O, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş günlerinde doğdu, daha okul yıllarında Cumhuriyet ve köy enstitülerinin kurucularıyla bira arada oldu. Atatürk ilke ve devrimlerine hayatı boyunca inandı ve savundu. Sonsuz yolculuğunda rahat uyu, adını yaşatacak ve ülkünü sürdüreceğiz. Foça seni hiç unutmayacak” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Reha Amcanın babasının yaptığı Lise’den mezunum. Belediye Başkanlığım sırasında da onu yakından tanımak ve birlikte hizmetlerde bulunma olanağı buldum. Onu unutmayacağız. Reha Midilli’ler kolay gelmez. Ailesine ve Foçalılara sabırlar diliyorum.” dedi

Foça Kaymakamı Adem Arslan da Reha Midilli’nin eserleriyle yaşayacağını, kendisini minnet, saygı ve rahmetle her zaman anacaklarını söyledi.

BİZE, FOÇA'YA HAKKINI HELAL ETSİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bazı kişilerin kentlerin kanaat önderleri olarak yapılan her iyi şeye, her iyi projeye imza attıklarını Reha Midilli’nin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Kocaoğlu;” Bu kişiler belli konuları aşmışlar, kentiyle, halkıyla bütünleşmişler, ancak hayattan bu şekilde zevk alır olmuşlardır. Reha Amcanın taa babadan Foça’nın her taşında, her sosyal tesisinde, eğitim kurumunda, kültürel projelerde imzası vardır. Foça bence Reha Midilli demektir. Bugünkü ve gelecek bütün Foça belediye başkanlarının ve gelecek kuşaklarının onu yaşatmak gibi bir görevi vardır. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bize, Foça’ya hakkını helal etsin.” dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Reha Midilli’nin eserlerinden övgüyle söz ederek kendisini rahmetle andığını söyledi. Kıraç “Bu eserlerden Foça için yeni ve daha çok Reha Midilli’ler doğacağına, yetişeceğine inanıyorum. Foça onu aratmayacak çocuklar yetiştirmelidir. Burada bulunan yakınları ve gençlerin bıraktığı eserleri daha ileriye götüreceğini ve yeni eserler ortaya koyacağını görüyorum. Ruhu Şad olsun. Mekanı Cennet olsun. Türk Milleti büyük bir hayırseverini kaybetmiştir. Foça’nın başı sağolsun. İzmir’in başı sağ olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından törende bulunanlar, Foça Müftüsü Selahaddin Çelebi’nin yaptığı duaya katıldılar.

SEVENLERİ KAYALAR CAMİİ'NE SIĞMADI

Tören sonrası saat 12.00 dolayında Kayalar Camii’ne getirilerek musalla taşına konan cenazenin başında yakınlarının yanı sıra öğrencilerin de gözyaşları içinde nöbet tuttukları görüldü.

Öğle namazından sonra Foça Müftüsü Selahaddin Çelebi tarafından kıldırılan cenaze namazı sırasında sayıları 5000’i aşan ve avluya sığmayan sevenleri cami etrafındaki alanlara taştı.



FOÇA'DAN OMUZLARDA AYRILDI

Omuzlar üzerinde taşınan cenaze Reha Midilli’nin adını taşıyan okulların üniformalı öğrencilerinin oluşturduğu 100 metrelik koridor arasından alkışlar ve karanfil yağmuru altında geçti. Balık hali yolu ile Demokrasi Meydanı’na getirilen naaş meydanda ve bürosu etrafında toplanan halkın alkış ve dualarıyla Sevgi Yolu’yla, Değirmenlik caddesine çıkarıldı. İki kilometrelik yol omuzlar üzerinde geçilerek Foça eski mezarlığına getirildi. Burada bulunan aile kabrinde toprağa verildi.

Defin sonrası Midilli ailesinin fertleri mezarlık girişinde taziyeleri kabul etti.

Seyfi GÜL







Okunma: 2507
Okunma: 2507












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)