ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Giderem Van’a doğru” – Van’a dönüş başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.5.2012    

“Giderem Van’a doğru” – Van’a dönüş başladı



Van’da meydana gelen depremler sonrası İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Foça’daki Su Sporları Merkezi’ne yerleştirilen depremzedeler mevsim koşullarının daha uygun hale gelmesi üzerine Van’a dönmeye başladılar.

Foça’da 17 Kasım 2011 tarihinden beri misafir edilen 33 aile ile 36 çocuktan oluşan 102 kişilik gruptan bir bölümü daha önce değişik tarihlerde şahsi olanaklarıyla ayrılmıştı.

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü kendi istekleriyle dönmek için dilekçe veren 23 kişilik bir grup, biletleri Foça Kaymakamlığı ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından temin edilen otobüsle memleketlerine yolcu edildi.

Ayrılış sırasında hüzünlü anlar yaşandı. 6 aylık konaklama döneminde bazı Foçalılar ve tesislerde görevli personelle büyük dostluklar kurduklarını söyleyen depremzedeler gözyaşları arasında onlara veda ettiler.



Bir depremzede bayanın; “Bizi bırakıp nereye gidiyorsun” diyen arkadaşına, “Giderem Van’a Doğru – Yolum İran’a doğru” türküsüyle cevap vermesi, boynuna sarılıp uzun süre ağlaması çevredekileri de duygulandırdı.

Kafileyi Gençlik Spor İlçe Müdürü Erkan Atik ve tesislerde görevli personel uğurladı. Van’da ya da Foça’da tekrar buluşmak için sözleşen depremzedeler, Foça’da zor zamanlarda misafir edildiklerini, yaşadıkları bazı zorluklara ve çektikleri sıkıntılara rağmen gördükleri ilgiden mutlu ve dostluklarla ayrıldıklarını söylediler.

Depremzedelerden Rıfat Caniş(55); “Foça’dan gidiyoruz. Allah devletten razı olsun. Biz memnunuz. Halimizden memnunuz. Sağ olsun müdürümüz Erkan (Atik) Ağbiye teşekkür ederim. Kaymakamımız Adem Arslan’a teşekkür ederim. Bizimle ilgilenen herkese teşekkür ederim. Biz geldik. Memnun kaldık. Biz artık memlekete gidiyoruz. Allahaısmarladık.” dedi.

Tesislerde çocukları öğrenim çağında olan ve halen Foça’daki okullara devam eden 24 kişilik bir grubun kaldığı, okulların kapanmasını müteakip Van’a dönmek için hazırlık yaptıkları öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2413
Okunma: 2413












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)